Ηλεκτροκίνητο μοντέλο της MINI αποκλειστικά από και για την Κίνα!

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η ΜΙΝΙ, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της θα διατεθεί από το 2019 έχοντας ως αφετηρία το αντίστοιχο πρωτότυπο MINI E που η βρετανική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017.

Ήδη ωστόσο, η βρετανική φίρμα φέρεται  να προετοιμάζει την δεύτερη αμιγώς ηλεκτρική της πρόταση η οποία όμως θα κατασκευαστεί από αλλά και για την Κίνα.

Πιο αναλυτικά, η δεύτερη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της ΜΙΝΙ θα κατασκευάζεται σε κοινοπραξία της BMW με την Great Wall Motors και θα διατεθεί αποκλειστικά στην κινεζική αγορά.

Αιτία αυτής της επιλογής από τη MINI

Ο λόγος αυτής  της συγκεκριμένης επιλογής αποτελεί, αφενός το γεγονός ότι η Κίνα αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά κυρίως η αυστηρή νομοθεσία η οποία προϋποθέτει την κατασκευή ορισμένων μερών των ηλεκτρικών οχημάτων όπως οι μπαταρίες σε κινεζικό έδαφος προκειμένου αυτά να μπορούν να διατεθούν σε τοπικό έδαφος.

Αν και προς το παρόν, η ΜΙΝΙ κρατά κλειστά τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα του μοντέλου που θα αποτελέσει το δεύτερο καθαρά ηλεκτροκίνητο ευρείας παραγωγής της φίρμας, σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με το τρίθυρο hatchback ΜΙΝΙ Ε.

Όπως και να έχει, αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για την ΜΙΝΙ η οποία κατά τη διάρκεια του 2017 διέθεσε 35.000 οχήματα στην τοπική αγορά.

Loading