Νέοι κωδικοί ονομασίας στα μοντέλα της Mercedes-Benz

Στα πλαίσια της επίσημης παρουσίασης του νέου μοντέλου Mercedes A-Class, ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι έχουν καταχωρηθεί στο γραφείο ευρεσιτεχνιών του Καναδά, νέοι κωδικοί μοντέλων τα οποία θα λανσάρουν στο άμεσο μέλλον.

Πρώτα από όλα, το «αφεντικό» της AMG αποκάλυψε ότι εκτός από τους κωδικούς AMG 43 και AMG 63, πλέον στο παιχνίδι μπαίνει και το AMG 53, όπως επίσης και ότι στη νέα γκάμα της A-Class θα υπάρχει και μία όχι τόσο hardcore έκδοση, η A 35.

Αυτό που έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον κατασκευαστή είναι οι εκδόσεις Α 53 και CLA 53 που  θα αποτελέσουν τις ισχυρότερες εκδόσεις της γκάμας της νέας A-Class και της μελλοντικής CLA , που αντικατοπτρίζουν την αύξηση της ισχύος του κινητήρα.

Πιο αναλυτικά

Επιπλέον, καθώς επεξεργάζεται κάποιος πιο αναλυτικά τους κωδικούς SLC 40, SLC 50 και GLE 50 διαπιστώνει ότι δεν αποτελούν νέα μοντέλα της γκάμας AMG, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος αποκωδικοποίησης κινητήρα με το στυλ αμαξώματος.

Όσον αφορά την SLC 40, το πιο πιθανό σενάριο είναι να εφοδιαστεί με τον κινητήρα twin-turbo V-6 των 3,0 λίτρων που φορά η E-400. Όσο για τη GLE 50 δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη κάποια επίσημα στοιχεία.

Τέλος, τα μοντέλα G73 και S73επιβεβαιώνουν τις φήμες για έναν υβριδικό κινητήρα ο οποίος θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid και πολύ πιθανόν του νέου Audi RS7 e-tron.

Loading