Το MEGA σβήνει και κάποιοι θέλουν τα… ασημικά!

Η πορεία του Mega φαίνεται πλέον καταγεγραμμένη προς την καταστροφή που σε όρους τηλεοπτικούς ισοδυναμεί με το «μαύρο». Εκεί τουλάχιστον φαίνεται να οδηγείται η κατάσταση μετά την απόρριψη όλων των προσφυγών από το ΣτΕ.

Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες» η απόφαση του ΣτΕ ουσιαστικά επιτρέπει μεν την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, δεν επιτρέπει δε σε ένα κανάλι να συνεχίσει να εκπέμπει χωρίς άδεια ακόμα και αν έχει κερδίσει προσωρινή διαταγή και ασφαλιστικά μέτρα επί της απόφασης του ΕΣΡ να κλείσει.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Μετά τη δημοσίευση των αποφάσεων και την κοινοποίησή τους στις αρμόδιες αρχές (ΕΣΡ – ΕΕΤΤ) σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να ενημερωθεί η Digea για να κατεβάσει το σήμα του σταθμού.

Στη συνέχεια η Τηλέτυπος θα πρέπει να οδηγηθεί σε ειδική εκαθάρριση έχοντας δεσμευμένα στους εταιρικούς λογαριασμούς 55 εκατομμύρια ευρώ.

Το σήμα και η ταινιοθήκη

Μεγάλη μάχη θα δοθεί για το σήμα και την τεράστια ταινιοθήκη του «Μεγάλου καναλιού».

Αυτή τη στιγμή όλοι καλοβλέπουν αυτό το περουσιακό στοιχείο του Mega και η ίδια η Τηλέτυπος θα είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία από τις δύο κενές άδειες και να κρατήσει την ταινιοθήκη.

Δεν φαίνεται όμως στον ορίζοντα, σύμφωνα με τη στήλη, κανένας από τους μετόχους να είναι πρόθυμος να επενδύσει και να τα βάλει με το υπάρχον τηλεοπτικό σύστημα.

Loading