Οι δεινόσαυροι θα εξαφανιζόντουσαν μόνοι τους αν δεν το έκανε ο αστεροειδής!

Γνωρίζουμε για την ύπαρξη των δεινοσαύρων στη Γη πριν από περίπου 230 εκατομμύρια έτη όπου τα πρώτα είδη ήταν μικρά σε μέγεθος και επεκτείνονταν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη με ταχύτατους ρυθμούς. Γνωρίζουμε επίσης, ότι εντελώς ξαφνικά πριν από 66 εκατ. χρόνια έπεσε ένας τεράστιος αστεροειδής στη Γη και εξαφάνισε αυτό το είδος.

Αυτό, όμως, που δεν ξέρουμε είναι ότι για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων ευθύνεται η…επιτυχία τους όπως υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Reading στη Βρετανία, με άρθρο τους στην επιθεώρηση “Nature Ecology and Evolution” . Συγκεκριμένα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα προβλήματα επιβίωσης των δεινοσαύρων είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από την πτώση του αστεροειδούς.

Τι συνέβη σύμφωνα με τη νέα θεωρία

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, πολύ πριν πέσει στη Γη ο τεράστιος αστεροειδής την επίμαχη περίοδο οι δεινόσαυροι είχαν πλέον κατακτήσει κάθε σπιθαμή γης στον πλανήτη και ήταν παράλληλα τόσο πολλοί, που ο πλανήτης δεν μπορούσε πλέον να τους συντηρήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέλιξη των δεινοσαύρων. Η μη εμφάνιση νέων ειδών θα οδηγούσε έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή στην εξαφάνισή τους, απλά η πτώση του αστεροειδούς επιτάχυνε το μοιραίο.

Κλείνοντας, όποιος κι αν ήταν ο λόγος εξαφάνισης αυτού του είδους, το βέβαιο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο επετράπη στα πρώτα είδη είδη θηλαστικών ,που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στον πλανήτη, να βγουν από τις φωλιές τους όπου ζούσαν για να κρυφτούν από τους μεγαλόσωμους δεινόσαυρους και άνοιξε ο δρόμος που τελικά οδήγησε στην εμφάνιση και εξέλιξη του ανθρώπου.

Όποιος λυπάται για αυτήν τροπή της ιστορίας, αρκεί να θυμηθεί την πολυσυζητημένη-ελπίζουμε μόνο ταινία φαντασίας- Jurassic Park!

Loading