Τσιόδρας: «Η έκθεση στον ήλιο δεν σκοτώνει τον ιό!»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφορικά με την έκθεση στον ήλιο.

Την ώρα που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα ύψη και το σαββατοκύριακο η Ελλάδα ετοιμάζεται για καύσωνα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας προειδοποιεί ότι η ζέστη και η έκθεση στον ήλιο δεν σκοτώνουν αυτομάτως τον ιό.

«Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Η άμεση έκθεση στον ήλιο και η θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς δεν έχει προληπτική δράση απέναντι στον κορονοϊό», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσιόδρας.

«Όλοι μαζί να ορθοποδήσουμε»

Μάλιστα, ο γνωστός λοιμωξιολόγος συνέστησε ενόψει της… εξόρμησης στις παραλίες «να προσέξουμε να έχουμε υγιεινές στρατηγικές αυτές τις ημέρες. Να παραμείνουμε ψύχραιμοι, σοβαροί, να δείξουμε συνέπεια, να βοηθήσουμε όλοι μαζί να ορθοποδήσουμε. Η αλλαγή της συμπεριφοράς που μας επιβάλει ο νέος ιός δεν είναι καταναγκαστικό μέτρο είναι μέτρο προστασίας όλων».

«Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί»

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, εξάλλου, ο λόγος που δεν έχουμε ακόμα εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα είναι όχι γιατί ο ιός έχασε τη δύναμή του, αλλά γιατί με τη συμπεριφορά μας, με την τήρηση των μέτρων, κρατήσαμε την κυκλοφορία του σε χαμηλά επίπεδα και σιγά σιγά, αν μείνουμε έτσι, σβήνει. Όμως, δεν έχει εξαφανιστεί!».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «εάν το 60-70% του πληθυσμού στη χώρα μας συμμορφωθεί με τα μέτρα, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια καλή εικόνα όσον αφορά τον κορονοϊό».

Δείτε τις ανακοινώσεις Τσιόδρα για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα

Διαβάστε τι θα ισχύει πλέον για τις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα

Loading