Θεσσαλονίκη: Το πρώτο στην Ελλάδα τακτικό ιατρείο τηλεψυχιατρικής που λειτουργεί στο ΑΧΕΠΑ επιθεώρησε η Ζωή Ράπτη

Ο καθηγητής ψυχιατρικής Κωνσταντίνος Φουντουλάκης παρουσίασε σήμερα Δευτέρα στην Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη το πρώτο στην Ελλάδα τακτικό εξωτερικό ιατρείο τηλεψυχιατρικής, το οποίο λειτουργεί στο ΑΧΕΠΑ.

Το ιατρείο λειτουργεί τους τελευταίους μήνες, παρέχοντας σε πρώτη φάση υπηρεσίες μέσω τηλεδιάσκεψης σε περιορισμένο αριθμό ασθενών, οι οποίοι διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Ουσιαστικά εγκαινιάζεται, σήμερα, το πρώτο τακτικό εξωτερικό ιατρείο που λειτουργεί με τηλεσυμβουλευτική. Θα είναι πιλοτικό και θα προσφέρει υπηρεσίες με ζώσα διαδικτυακή επαφή στους πολίτες, οι οποίοι θα τηλεφωνούν και θα κλείνουν ένα ραντεβού προκειμένου να τύχουν των υπηρεσιών ψυχικής υγείας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ζωή Ράπτη, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας. 

Νωρίτερα, η Υφυπουργός Υγείας επισκέφτηκε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπως και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

«Σήμερα επισκέπτομαι τις ψυχιατρικές κλινικές και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για την ενίσχυσή τους γιατί η ψυχική υγεία θα είναι μία δεύτερη πανδημία μέσα στην πανδημία του κορονοϊού. Γνώμονας είναι η ενίσχυση όλων των δομών ψυχικής υγείας, γι’ αυτό τον λόγο θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», δήλωσε η Ζωή Ράπτη, προσθέτοντας ότι η εξειδίκευση του νοσηλευτικού προσωπικού θα είναι εκείνη που απαιτείται στις δομές της ψυχικής υγείας.

Η κ. Ράπτη συμπλήρωσε ακόμη ότι μετά από αξιολόγηση των δομών της ψυχικής υγείας, που έγινε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δρομολογείται η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία.

Άλλωστε, για τον σκοπό αυτό το υπουργείο Υγείας προχωρά στη σύσταση επιτροπής για την ψυχική υγεία, η οποία θα παραδώσει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ψυχική Υγεία.

Δείτε επίσης: Συμφωνία Ελλάδας- Τουρκίας για τη διεξαγωγή του 4ου κύκλου συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading