Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του δέρματος

Για την υγεία των πολιτών κάθε ηλικίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης – Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, δημιουργεί εκστρατεία ευαισθητοποίησης αλλά και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του δέρματος.

Με σύνθημα «Βάζουμε τελεία στο μελάνωμα», όλον τον Ιούνιο, που είναι ο μήνας προστασίας από τον καρκίνο του δέρματος, ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης – Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο θα προσφέρουν τη δυνατότητα δωρεάν ολοσωματικής δερματολογικής εξέτασης.

Η δράση αυτή υποστηρίζεται από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, σύμφωνα με τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ραντεβού μέσω πλατφόρμας

Για να κλείσουν το ραντεβού τους, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ψηφιακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης ( www.thessaloniki.gr ).

Ραντεβού για δωρεάν προληπτικό έλεγχο θα παρέχονται από την έως και την 30ή Ιουνίου.

Η δωρεάν εξέταση θα γίνεται στο

(Δελφών 124 – είσοδος από την οδό Ψυχάρη λόγω των έργων του μετρό).

Οι ειδικοί επιστήμονες τονίζουν την αναγκαιότητα και συγχρόνως την ωφελιμότητα προληπτικών ελέγχων για την προστασία από το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος.

Ακόμη, συστήνουν:

– Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες με έντονη ηλιοφάνεια και χρησιμοποιούμε αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας.

– Προστατεύουμε και καλλιεργούμε στα παιδιά μας σωστές συμπεριφορές προστασίας από τον ήλιο, καθώς τα εγκαύματα κατά την παιδική ηλικία αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος στην ενήλικη ζωή.

– Εξετάζουμε το δέρμα μας τακτικά και με τη βοήθεια αγαπημένων μας προσώπων αξιολογούμε τυχόν αλλαγές στους σπίλους μας (ελιές).

– Εάν έχουμε μεγάλο αριθμό σπίλων, θυμόμαστε ότι ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου και επισκεπτόμαστε δερματολόγο για τη χαρτογράφησή τους.

– Συμβουλευόμαστε άμεσα τον δερματολόγο μας εάν εμφανιστεί κάποια βλάβη στο δέρμα μας ή αν παρατηρήσουμε οποιαδήποτε αλλαγή σε μια ελιά.

Δείτε επίσης: Λαμία: Στο 100% η πληρότητα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου

Loading