Τεχνητά μέλη: Τα πολυσήμαντα «εργαλεία» που δίνουν ξανά ζωή

Μετά από ένα δύσκολο περιστατικό όπως είναι ένα ατύχημα, τα τεχνητά μέλη είναι αυτά που ξαναδίνουν ζωή σε έναν άνθρωπο που έχει περάσει δύσκολα! Υπάρχει ωστόσο ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που δεν γνωρίζει ακριβώς τι είναι τα τεχνητά μέλη ή τι μπορούν να προσφέρουν. Πάμε να μάθουμε λοιπόν κάποιες λεπτομέρειες γι’ αυτά.

Γυρνώντας πίσω στο χρόνο, μαθαίνουμε πως τα πρώτα προσθετικά μέλη ξεκίνησαν με δύο προσθετικά δάχτυλα ποδιού στην Αρχαία Αίγυπτο. Τα ίδια χρονολογούνται πάρα πολλά χρόνια πίσω και θεωρούνται μοναδικά για τη λειτουργικότητά τους, χωρίς να έχουν μόνο κοσμητική χρηστικότητα. Τα πρώτα αυτά προσθετικά δάχτυλα θεωρούνται ως αρχή και σημαντικός πυλώνας για την μετέπειτα εξέλιξη των τεχνητών μελών.

Στη σύγχρονη εποχή το τεχνητό μέλος είναι πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση τραυματισμών και προβλημάτων στα κάτω και άνω άκρα. Πλέον υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για κάθε φάσμα προβλήματος και καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος ζητημάτων και παθήσεων. Τα ίδια κατασκευάζονται με την βοήθεια καινοτόμων τεχνολογιών που επιτρέπουν στο κάθε άτομο να τα προσαρμόζει φυσικά και εξυπηρετούν την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου με κατασκευές εγγυημένης ποιότητας και ανθεκτικότητας.

Μια συγκεκριμένη κατηγορία είναι προσθετικά μέλη κάτω άκρων, που βοηθούν στο να περπατήσει ξανά κάποιος που υπέστη τραυματισμό ή ακρωτηριασμό σε ολόκληρο το πόδι ή κάποιο μέρος του. Στην προκειμένη περίπτωση μπορείς να βρεις μια σειρά από επιλογές μελών που καλύπτουν μια πληθώρα αναγκών, όπως πρόσθετο άκρο ποδός, κνημιαίες προθέσεις, μηριαίες προθέσεις, αλλά και προθέσεις απεξάρθρωσης γόνατος και ισχίου.

Αν έχεις την ανάγκη για μια αξιόπιστη και έμπειρη γνώμη πάνω στα προσθετικά μέλη, επισκέψου την ηλεκτρονική σελίδα Orthoway και μάθε όλες τις πληροφορίες για κάθε κατηγορία! Μπορείς τώρα να βρεις και τα φυσικά καταστήματα σε Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης και Πάτρα και βρες ορθοπεδικά είδη εγγυημένης ποιότητας σε πολύ προσιτές τιμές!

Loading