Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ με τον υφυπουργό Υγείας για επικουρικό προσωπικό

Υπόμνημα με τις θέσεις της θα καταθέσει στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως προέκυψε από την συνάντηση που είχαν , εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ με τον υφυπουργό, στο πλαίσιο στάσης εργασίας 10.00 – 15.00 του επικουρικού προσωπικού που συμμετείχε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση και συγκέντρωσης στο υπουργείο.

Κατά την συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ανέφεραν ότι «στα Νοσοκομεία εργάζονται 12000 συμβασιούχοι οι οποίοι εάν απολυθούν μετά το τέλος των συμβάσεων που λήγουν το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες». Ζήτησαν την ανανέωση των συμβάσεων των 4000 υπαλλήλων που υπηρετούν στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ. “ Ο υφυπουργός μας είπε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει θετικά την ανανέωση των συμβάσεων και ότι δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4000 υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Για την τύχη του επικουρικού προσωπικού και την ακύρωση των “ ψεύτικων”, όπως τις χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ “ βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, που κατέχουν εκατοντάδες υποψήφιοι του διαγωνισμού που αφορά το επικουρικό προσωπικό”, οι συνδικαλιστές ζήτησαν να μη ληφθούν υπ’ όψιν και να εκδοθούν νέες με την πράξη διορισμού των υποψηφίων του διαγωνισμού και ο κ. Κοντοζαμάνης τους δήλωσε ότι είναι σε συζήτηση με το ΑΣΕΠ για την λύση του ζητήματος. Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ “ εξετάζουν να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ μία κατάσταση όλων των επικουρικών υπαλλήλων και από εκεί να γίνει διασταύρωση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα προχωρήσουν στη λύση της ακύρωσης των βεβαιώσεων που κατέχουν οι υποψήφιοι και την έκδοση νέων”.

Η Ομοσπονδία ζήτησε επίσης, το επικουρικό προσωπικό που εργάζεται πολλά χρόνια και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εάν δεν είναι στους επιτυχόντες του διαγωνισμού να εξευρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να εργάζονται, κάτι που θα εξετασθεί από το υπουργείο. Για τις καθαρίστριες στα Νοσοκομεία ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, είπε, ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα εξετάσει την παράταση των συμβάσεων και τη βελτίωση της μοριοδότησης.

Νέα στάση εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Πεντάωρη στάση εργασίας 10.00 – 15.00 στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, και συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, 2 Οκτωβρίου, προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που, όπως αναφέρει «περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading