Μόσχα: Υποχρεωτική ξανα η τηλεργασία λόγω έξαρσης του ιού – Εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι

Έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Μόσχα εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού – Υποχρεωτική τηλεργασία για το 30% του προσωπικού επιβάλουν οι ρωσικές αρχές στις επιχειρήσεις – Οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι εξαιρούνται.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημάρχου και της κυβέρνησης της Μόσχας, το μέτρο της τηλεργασίας το οποίο θα ισχύσει από τις 28 Ιουνίου, αφορά το 30% των εργαζομένων των επιχειρήσεων με εξαίρεση τους εμβολιασθέντες, όπως και όλους τους εργαζόμενους ηλικίας 65 ετών και άνω, καθώς και τους πολίτες που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Στην απόφαση τονίζεται ότι το μέτρο της τηλεργασίας δεν αφορά τους υπαλλήλους που η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την λειτουργία των επιχειρήσεων και αυτούς που έχουν κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου ή μονοδοσικό εμβόλιο.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί της αμυντικής βιομηχανίας, του αεροναυπηγικού τομέα, της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον ρωσικό οργανισμό πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

Δείτε επίσης: Ρωσία- Covid: Κάθε μέρα και περισσότεροι νεκροί – Ελπίδα δίνει η κυκλοφορία του μονοδοσικού εμβολίου «Sputnik Light»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading