Μόσχα: Ενίσχυση των μέτρων προστασίας του κορονοϊού

Αυστηρότερα μέτρα προστασίας προετοιμάζει η κυβέρνηση της Ρωσίας – Καλούν τους πολίτες να φορούν μάσκες και γάντια στους δημόσιους χώρους, διότι αυξάνεται επικίνδυνα ο αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα.

Σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 10.407 νέα κρούσματα Covid-19, από τα οποία τα 4.124 στη Μόσχα

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί στη ρωσική πρωτεύουσα από τον Ιανουάριο και το τέλος του δεύτερου, φονικού κύματος της πανδημίας.

Η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων στην μη τήρηση των μέτρων προστασίας, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές δεν προτίθενται να επιβάλουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

«Η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται στην Μόσχα, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται», δήλωσε ο Γιεβγκένι Ντάντσικοφ αξιωματούχος του Δήμου της Μόσχας.

Επίσης πρόσθεσε πως«Η επιβολή χρήσης προσωπικών μέτρων προστασίας από τον κόσμο στους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μέσων μεταφοράς, κυρίως του μετρό, καθώς και των χώρων ψυχαγωγίας θα αυξηθεί».

Από τους Μοσχοβίτες ζητείται να φορούν μάσκες και γάντια στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα ταξί και σε χώρους όπως τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, αλλά τα μέτρα αυτά έχουν ατονήσει.

Πολίτες που δεν υπακούν στα ατομικά μέτρα προστασίας κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε επισημάνει το χαμηλό ποσοστό των ατόμων που έχουν εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού αν και ο εμβολιασμός είναι εύκολος για τον καθένα, δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί ένα νέο λοκντάουν στην πόλη, ο πληθυσμός της οποίας υπερβαίνει τα 12 εκατομμύρια κατοίκους.

Δείτε επίσης: Γκρουσκό: «Η Μόσχα θα απαντά σκληρά στη δυτική πίεση»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading