Μόσχα Covid-19: Με την παραλλαγή Δέλτα σχετίζεται το 90% των νέων κρουσμάτων

Η παραλλαγή Δέλτα χτυπά και την Ρωσία – Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, το 90% των νέων κρουσμάτων που έχουν μολυνθεί από την Covid-19 στη Μόσχα σχετίζεται με την ινδική παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού.

Ο δήμαρχος της Μόσχας τόνισε ότι «η διείσδυση αυτής (της ινδικής) παραλλαγής του κορονοϊού άρχισε τον Απρίλιο, συνέχισε να εξαπλώνεται τον Μάιο και κορυφώθηκε τώρα σε μαζική κλίμακα». «Αυτό εξηγεί πολλά πράγματα, τον τεράστιο αριθμό του ποσοστού των νέων ανθρώπων, οι οποίοι νοσούν, το ότι το 20-30% των ανθρώπων που νοσούν πολύ βαριά, βρίσκονται στην εντατική, την άυξηση των θανάτων, κτλ».

Ο δήμαρχος απέφυγε να κάνει τις οποιεσδήποτε προβλέψεις, λέγοντας ότι «κατά την άποψη μου η κατάσταση θα είναι δύσκολη, γενικά ούτε πρέπει να χαλαρώσουμε, ούτε να κάνουμε τις οποίες αισιόδοξες προγνώσεις».

Ο Σομπιάνιν δήλωσε “ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί στα όρια του μετά την έξαρση των νέων κρουσμάτων, εξαιτίας της οποίας επιβλήθηκαν πιο αυστηροί περιορισμοί στη ρωσική πρωτεύουσα με τους 13 εκατομμύρια κατοίκους”.

Η παραλλαγή Δέλτα έχει κάνει έντονη άνοδο στην Πορτογαλία απο την περασμένη κιόλας εβδομάδα, ενώ σήμερα και στη Γαλλία με ποσοστό 10% των νέων κρουσμάτων.

Δείτε επίσης: Γαλλία-Covid-19: Η παραλλαγή Δέλτα σε μεγάλη άνοδο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading