Μετάλλαξη Δέλτα: Απειλητική για τις ανεμβολίαστες εγκύους

Υψηλός ο κίνδυνος για τις ανεμβολίαστες εγκύους και τα αγέννητα παιδιά από την μεταδοτικότατη μετάλλαξη Δέλτα

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόδρης ανέφερε πως μετά από έρευνα προέκυψε ότι ο κίνδυνος για τις ανεμβολίαστες εγκύους είναι υψηλός.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι οι εισαγωγές ανεμβολίαστων γυναικών που νοσούν από Covid-19 στο νοσκομείο αυξάνονται σημαντικά.

Το ποσοστό του 24% των εγκύων νοσούντων που νοσηλεύτηκαν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, άγγιξε το 36% μετά την βρετανική παραλλαγή Άλφα και το 45% μετά την ινδική παραλλαγή Δέλτα.

Από την έναρξη της πανδημίας νοσηλεύτηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο 3.371 έγγυες γυναίκες που νοσούσαν από κορονοϊό. Από αυτές, μία στις δέκα χρειάστηκε εντατική θεραπεία και μία στις πέντε γέννησε πρόωρα.

Στις πλήρως εμβολιασμένες όμως εγκύους δεν έχει σημειωθεί καμία εισαγωγή σε νοσοκομείο. Το 99% των εγκύων που νοσηλεύτηκε με Covid-19 δεν είχε λάβει καμία δόση εμβολίου.

Η επικεφαλής ερευνήτρια καθηγήτρια Μάριαν Νάιτ ανέφερε ότι μόνο την περασμένη εβδομάδα χρειάστηκε να νοσηλευτούν λόγω COVID-19 περίπου 200 έγκυες γυναίκες.

«Δεν μπορώ να τονίσω πιο δυνατά πόσο σημαντικό είναι για τις εγκύους να εμβολιαστούν ώστε να προστατεύσουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και το μωρό τους», δήλωσε η καθηγήτρια της Οξφόρδης.

Δείτε επίσης: Πυρκαγιές στην Τουρκία: Οργισμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν στον Τσαβούσογλου (BINTEO)

Dokimastiko


This will close in 5 seconds