Μέρκελ: Λέει «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Το επιδημιολογικό ινστιτούτο «Robert Koch» στο Βερολίνο επισκέφθηκε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, από όπου και δήλωσε πως η Γερμανία σκοπεύει να αποτρέψει ένα νέο πιθανό lockdown το φθινόπωρο.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε ένα νέο lockdown το φθινόπωρο» είπε συγκεκριμένα, με τον επικεφαλή του ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ και τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν να την υποστηρίζουν.

Επίσης η Καγκελάριος έκανε εμφανή την εναντίωσή της απέναντι στην Γαλλία και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, γιατρών και νοσηλευτών και εργαζομένων σε γηροκομεία, που αυτή αποφάσισε.

«Φυσικά κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε ένα νέο lockdown», τόνισε η Μέρκελ επισημαίνοντας στους συμπολίτες της πως δεν πρέπει να εφησυχάζουν.

Για τον εμβολιασμό κατά της Covid, η Μέρκελ είπε: «Ο εμβολιασμός όχι μόνο προστατεύει εσάς, αλλά και αυτόν που είναι κοντά σας, που είναι σημαντικός για εσάς, που αγαπάτε. Ο εμβολιασμός όχι μόνο προστατεύει από σοβαρές ασθένειες, αλλά και από τους αγχωτικούς περιορισμούς της καθημερινότητας. Όσο περισσότεροι εμβολιαστούμε, τόσο πιο γρήγορα θα ελευθερωθούμε».

«Επομένως, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με τους κανόνες υγιεινής ακόμη κι αν αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού αυξάνεται καθώς επίσης και να αερίζετε τακτικά τους εσωτερικούς χώρους. Τα τεστ Covid είναι επίσης σημαντικά. Οι εξελίξεις είναι γενικά θετικές, αλλά η πανδημία δεν έχει τελειώσει», κατέληξε σύμφωνα με το protothema.gr η Μέρκελ.

Δείτε επίσης: Фον ντερ Λάιεν: Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένοι

Loading