Κορoνοϊός: Στο επίκεντρο η αμερικανική ήπειρος – Έξαρση κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Τα κρούσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα – Οι νέες μολύνσεις αφορούν κυρίως ανεμβολίαστα άτομα, τόνισε η διευθύντρια του PAHO Καρίσα Ετιέν.

Σήμερα ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO), χαρακτήρισε καταστροφικό τον απολογισμό του κορονοϊού στην αμερικανική ήπειρο, με την Αργεντινή, την Κολομβία, την Κούβα, τον Ισημερινό και την Παραγουάη να έχουν το υψηλότερο εβδομαδιαίο ποσοστό θανάτων.

Τα κρούσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, ιδίως μεταξύ ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε η διευθύντρια του PAHO Καρίσα Ετιέν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Η Κούβα καταγράφει υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων Covid σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο σημείο στην πανδημία εκεί, επισήμανε η αξιωματούχος, προσθέτοντας πως την τελευταία εβδομάδα περισσότεροι από 7000 ανήλικοι και σχεδόν 400 έγκυες διαγνώστηκαν θετικοί.

Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν πάνω από 1,26 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19 και σχεδόν 29.000 θάνατοι στην αμερικανική ήπειρο.

Εστίες μολύνσεων έχουν αναφερθεί σε επαρχίες της Αργεντινής, που συνορεύουν με τη Βολιβία και τη Χιλή και την περιοχή του Αμαζονίου στην Κολομβία.

Η Καρίσα Ετιέν, τόνισε «Καθώς η Covid συνεχίζει να κυκλοφορεί, πάρα πολλές περιοχές χαλάρωσαν τα μέτρα δημόσιας υγείας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα οποία είχαν αποδειχθεί αποτελεσματικά κατά του ιού».

Έως τώρα, μονάχα το 16,6% του πληθυσμού της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, καθώς χώρες στην περιοχή δεν έχουν προς το παρόν αποκτήσει πρόσβαση σε εμβόλια που χρειάζονται προκειμένου να κρατήσουν ασφαλείς τους πληθυσμούς τους, σύμφωνα με την αξιωματούχο.

Δείτε επίσης: Γερμανία Covid-19: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα για την είσοδο στη χώρα

Loading