Κορονοϊός: Διαρκής αύξηση των χωρών που αναφέρουν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων

Συνεχίζει να εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία του κορονοϊού, καθώς σχεδόν 40 χώρες ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε ημερήσιο επίπεδο, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Η εξάπλωση της πανδημίας δεν αφορά μόνο χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, αλλά παράλληλα την Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, το Σουδάν, τη Βολιβία, την Αιθιοπία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ μεταξύ άλλων.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος τόνισε: «Δε θα επιστρέψουμε στην παλιά κανονικότητα. Ζητάμε από όλους να αντιμετωπίζουν τις αποφάσεις που λαμβάνουν για το πού πάνε, τι κάνουν και ποιον συναντούν ως αποφάσεις ζωής και θανάτου, διότι είναι τέτοιες».

Όπως αναφέρει το Reuters, τον τελευταίο μήνα ο αριθμός των χωρών που ανακοινώνουν ημερήσια ρεκόρ στην αύξηση των κρουσμάτων, αυξάνεται διαρκώς: τουλάχιστον επτά χώρες κατέγραφαν ημερήσια ρεκόρ πριν τρεις εβδομάδες, ο αριθμός τους αυξήθηκε σε τουλάχιστον 13 πριν δύο εβδομάδες, για να φτάσει την προηγούμενη εβδομάδα στις 20 και αυτή την εβδομάδα στις 37 χώρες.

Περιττό… να αναφέρουμε ότι στις ΗΠΑ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατ., ενώ σε Ινδία και Βραζιλία έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Περισσότερα από 10.000 κρούσματα στη Βουλγαρία – Επανέρχονται περιορισμοί στην Τσεχία

Loading