ΗΠΑ-FDA: Η υδροξυχλωροκίνη δε θεραπεύει την Covid-19

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ανακαλεί την άδεια έκτακτης ανάγκης για την υδροξυχλωροκίνη ως θεραπεία για την Covid-19.

Υπέρ της οποίας (θεραπείας) τάσσεται και προωθεί τη χρήση της ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία αναφέρει πως με βάση νέα αποδεικτικά στοιχεία, δεν είναι πλέον λογικό να πιστεύουμε ότι τα παρασκευάσματα υδροξυχλωροκίνης που χορηγούνται από το στόμα και το σχετικό φάρμακο χλωροκίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της αναπνευστικής νόσου που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό.

Η κίνηση της ανάκλησης γίνεται διότι αρκετές μελέτες για το φάρμακο διαπίστωσαν ότι δεν είναι αποτελεσματικό, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρέως αναμενόμενης δοκιμής νωρίτερα αυτό το μήνα, που έδειξε ότι το φάρμακο απέτυχε να αποτρέψει τη μόλυνση σε άτομα που έχουν εκτεθεί στον ιό.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο ο Τραμπ δήλωσε πως το συγκεκριμένο φάρμακο που χορηγείται σε συνδυασμό με αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη έχει «μια πραγματική ευκαιρία να είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που θα αλλάξει το παιχνίδι στην ιστορία της ιατρικής».

Μάλιστα αργότερα αποκάλυψε πως πήρε το φάρμακο προληπτικά αφού δύο άτομα που εργάζονται στον Λευκό Οίκο διαγνώστηκαν με τον νέο κορονοϊό.

Δείτε ακόμη:

Covid-19: Μετάλλαξη του νέου κορονοϊού- Πιθανότητες αυξημένων μολύνσεων

Ιράν: 113 θάνατοι λόγω κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο- Επανέρχονται τα μέτρα;

Loading