ΗΠΑ-Covid-19: Προετοιμασία για την επικείμενη περίοδο της γρίπης

Οι φορείς των υπηρεσιών υγείας στις ΗΠΑ «προετοιμάζονται για μία άλλη απαιτητική περίοδο της γρίπης, καθώς αρχίζει η περίοδος αποστολής» των εμβολίων, δήλωσε ο Ντέιβ Ρος αντιπρόεδρος της εταιρίας για τις εμπορικές δραστηριότητες της στη Βόρεια Αμερική

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού θα πλησιάσουν ή θα ξεπεράσουν αυτούς της προηγούμενης χρονιάς» είπε ο Ρος.

Η δραστηριότητα της γρίπης ήταν ασυνήθιστα χαμηλή σε όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης 2020-2021 τόσο στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της COVID-19, όπως οι μάσκες προστασίας προσώπου, αλλά και τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της γρίπης, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι για την περίοδο 2021-22 είναι ενδεχόμενο να υπάρξει ένας μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων γρίπης, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με την COVID-19 θα χαλαρώσουν.

Η περίοδος της γρίπης καταγράφεται συνήθως το φθινόπωρο και τον χειμώνα, με τη δραστηριότητα της γρίπης θα φτάνει στο αποκορύφωμά της, μεταξύ του Δεκεμβρίου και του Φεβρουαρίου.

Η εταιρία παραγωγής εμβολίων Seqirus, θυγατρική της εταιρίας βιοτεχνολογίας CSL Ltd που έχει την έδρα της στην Αυστραλία, ανακοίνωσε χθες ότι έχει αρχίσει τις αποστολές εμβολίων γρίπης στις ΗΠΑ και μπορεί να αποστείλει περίπου 60 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της, για την επερχόμενη περίοδο της γρίπης.

Η ίδια εταιρία, κατά την τρέχουσα περίοδο προσφέρει τρεις τύπους εμβολίου κατά της γρίπης, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, από τα βρέφη ηλικίας 6 μηνών, μέχρι τους ενήλικες 65 ετών και άνω.

Loading