Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Εμείς οι γιατροί εμβολιαστήκαμε, εσύ;»

Η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να πείσει τον ανεμβολίαστο πληθυσμό να εμβολιαστεί

Χωρίς καθυστερήσεις επιδιώκει να πείσει τους ανεμβολίαστους με νέα καμπάνια ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, έχοντας διανείμει χίλιες αφίσες με βασικό σύνθημα «Εμείς οι γιατροί εμβολιαστήκαμε, εσύ;» σε υγειονομικές περιφέρειες, δομές υγείας, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΑΠΗ και δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, στηρίζει την προσπάθεια αυτή με συναντήσεις και συσκέψεις, προωθώντας το μήνυμα του συλλόγου όπως έκανε στην συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργο Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Παράλληλα ο ΙΣΘ τόνισε πως οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς οικονομική υποχρέωση και στα ιδιωτικά ιατρεία, όπως επίσης θα μπορούν να εμβολιάζονται και στο σπίτι από ιδιωτικό γιατρό όσοι δεν έχουν ικανότητα μετακίνησης, με οδηγίες που θα ανακοινωθούν σύντομα από το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Νίτσας δήλωσε «Χαιρετίζουμε την απόφαση της πολιτείας να επιστρέψουν οι εμβολιασμοί στον φυσικό τους χώρο, που αυτός δεν είναι άλλος από το ιδιωτικό ιατρείο. Άλλωστε, ο προσωπικός- οικογενειακός γιατρός του καθενός, ήταν, είναι και θα είναι ο πιο αξιόπιστος σύμβουλος σε ερωτήματα ή ενδοιασμούς για τον εμβολιασμό και την υγεία του. Το τείχος εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρών και ασθενών έχει χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια και θα έπρεπε να αξιοποιηθεί περισσότερο και νωρίτερα, όπως είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της έναρξης της επιχείρησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Ο κ. Νίτσας στη συνέχεια, αναφερόμενος στον ρόλο των γιατρών πρόσθεσε:«Εμείς είμαστε αυτοί που ξέρουμε την κατάσταση της υγείας των πολιτών και εμείς είμαστε αυτοί που τους καθησυχάζουμε ή τους αποτρέπουμε, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ώστε να εμβολιαστούν ή όχι. Η πολιτεία εξασφάλισε την προμήθεια και διανομή των εμβολίων, κι εμείς οι γιατροί εξηγήσαμε και διευκρινίσαμε στους πολίτες όλες τις μελέτες, έρευνες, παρενέργειες, κλπ. Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε την επιστήμη ή τον σκοταδισμό».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Εμβόλιο: Ανοίγει σήμερα το απόγευμα η πλατφόρμα για εφήβους 15-17 ετών

 
 

Loading