Γερμανία: Όλα τα παιδιά από 12 ετών και πάνω μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν θα δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω έως το τέλος του καλοκαιριού.

«Αποφασίσαμε να δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν παιδιά και νέοι άνω των 12 ετών, να ισχύσει δηλαδή η δυνατότητα εμβολιασμού και γι΄ αυτήν ητν ηλικιακή ομάδα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι ρεαλιστικό», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο δίκτυο ARD αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν χτες στη σύνοδο της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

Σε αυτήν συμφωνήθηκε ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού από τις 7 Ιουνίου.

Προϋπόθεση για αυτό είναι όμως ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εγκρίνει το εμβόλιο των εταιρειών Biontech / Pfizer και για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, έγκριση την οποία έχει ήδη δώσει για τις ηλικίες των 16 ετών και άνω.

Ωστόσο, τα κρατίδια δεν διαθέτουν επιπλέον εμβόλια για τον εμβολιασμό και αυτής της ηλικιακής ομάδας παιδιών και νέων.

Επιπλέον, τόσο οι εταιρείες Biontech / Pfizer όσο και η Johnson & Johnson ανακοίνωσαν πρόσφατα καθυστερήσεις παράδοσης δόσεων του εμβολίου τους.

«Όμως είναι υπερβολικό να πούμε ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να υπάρξει ασφάλεια στα σχολεία. Πρόκειται για μια ατομική απόφαση και γι’ αυτό το βρίσκω καλό που οι γονείς και οι γιατροί είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν και ότι δεν τους πιέζουμε ούτε να εμβολιαστούν ούτε για το αντίθετο», κατέληξε ο Μπράουν.

Δείτε επίσης: Η Γερμανία αναγνωρίζει τη «γενοκτονία» στη Ναμίμπια -Yπόσχεται βοήθεια 1 δισ. ευρώ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading