Εξελιγμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) αναλαμβάνει η ελληνική εταιρία Axis Medical

Κατασκευή μονάδων με την υψηλότερη παγκοσμίως αντιβακτηριδιακή προστασία αναλαμβάνει η Axis Medical

Την υψηλότερη δυνατή παγκοσμίως αντιβακτηριδιακή προστασία, προσφέρουν σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, οι Κινητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που κατασκευάζει και εγκαθιστά εντός και εκτός ελληνικών συνόρων μια ελληνική επιχείρηση που έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την κατασκευαστική εταιρεία AXIS MEDICAL, αντιπροσωπευτικό έργο της οποίας αποτελεί η κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας που παραδόθηκε στις 24 Απριλίου 2021 στο Νοσοκομείο “ Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης και την εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της προέδρου της Επιτροπής “ ΕΛΛΑΔΑ 2021”, Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Η μονάδα αποτελεί δώρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» προς το Ελληνικό Δημόσιο και φιλοξενεί συνολικά 18 κλίνες. Για το έργο της αυτό στο Νοσοκομείο “ Παπανικολάου” η AXIS MEDICAL βραβεύτηκε με βραβείο GOLD στην κατηγορία «2.6 Κινητή μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών/ Critical Incident Response Unit»  στον ετήσιο διαγωνισμό Health & safety awards που διοργανώνεται από την εταιρεία BOUSSIAS.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AXIS MEDICAL, Γιάννης Ιωαννίδης  τονίζει πως ” Επί της ουσίας πρόκειται για μία ΜΕΘ εκστρατείας υψηλών προδιαγραφών. Για τις ανάγκες των μονάδων αυτών η AXIS MEDICAL χρησιμοποιεί σειρά φύλλων  Lamishield HPL της Ιταλικής Abet Laminati τα οποία προσφέρουν την μεγαλύτερη δυνατή αντιβακτηριακή προστασία, χάρη στην αντιμικροβιακή τεχνολογία της Biocote. Πρόκειται για πάνελ ειδικής διαστρωμάτωσης (HPL Panel Lamishield) η δράση των οποίων δεν βασίζεται σε προγενέστερες τεχνολογίες προσωρινής αδρανοποίησης βακτηριδίων αλλά προσφέρει την επ΄ αόριστο συνεχή καταστροφή τους και τη μη δυνατότητα αναπαραγωγής τους. Το αποτέλεσμα είναι η εξουδετέρωση του 99,9% των βακτηριδίων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22196:2011. Η κινητή μονάδα μπορεί να μεταφέρεται σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Η αρχιτεκτονική, όπως και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις ακολουθούν προδιαγραφές που διασφαλίζουν την αποφυγή επιμολύνσεων προσφέροντας έτσι στους ασθενείς τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες νοσηλείας και στους εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές κ.α.) μια ασπίδα προστασίας της υγείας τους σε όλους τους χώρους όπου κινούνται.  Καινοτομία της κινητής μονάδας αποτελεί η αυτονομία της, καθώς διαθέτει  πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για αυτόνομη αδιάλειπτη λειτουργία όλων των χώρων”.

Στο μεταξύ, η κατασκευή κινητών ΜΕΘ με αντιβακτηριδιακή προστασία αποτελεί ένα τμήμα της συνολικής δραστηριότητας που αναπτύσσει η AXIS MEDICAL. Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι των έργων που αναλαμβάνει αφορά στην κατασκευή χειρουργικών αιθουσών, εργαστηρίων και καθαρών χώρων εν γένει, βάσει του συστήματος GMP (Good Manufacturing Practices).

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Loading