Εμβόλιο Pfizer: Παραμένει μετά την πρώτη δόση ο κίνδυνος μόλυνσης από τα παραλλαγμένα στελέχη του covid-19

Μία μόνο δόση από το εμβόλιο της Pfizer κατά του covid-19 είναι πιθανό να μην προκαλέσει μία ικανοποιητική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, για την προστασία από νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού, εκτός των ανθρώπων που έχουν ήδη νοσήσει από τον ιό.

Αυτό εντόπισε μία έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έγινε υπό την καθοδήγηση του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου (Imperial College), εξετάζοντας τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα της Βρετανίας, αφού είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι, που είχαν προηγούμενα ελαφρά συμπτώματα ή ήταν ασυμπτωματικοί, είχαν αναπτύξει ενισχυμένη προστασία κατά των πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών, που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και στη Νότια Αφρική.

Παρ’ όλα αυτ’α, το ανοσοποιητικό σύστημα μετά την πρώτη δόση, ήταν πιο αδύναμο στους ανθρώπους που δεν είχαν προηγούμενα μολυνθεί, αφήνοντας τους πιθανώς ακάλυπτους έναντι των κινδύνων μόλυνσης από τα παραλλαγμένα στελέχη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σήμερα οι επιστήμονες που επωμίστηκαν τη διεξαγωγή της έρευνας.

Δείτε επίσης: Ιταλία- Κορονοϊός: 13.446 τα νέα κρούσματα, 263 οι νεκροί

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading