ΕΜΑ: Καμία ανησυχία για τις εγκύους που εμβολιάζονται

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επισημαίνει ότι “δεν προκύπτει καμία ανησυχία από τους εμβολιασμούς στις εγκύους“.

Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο ΕΜΑ αναφέρει πως «τα τέσσερα εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύουν έναντι όλων των μεταλλαγμένων στελεχών, συμπεριλαμβανόμενης της μετάλλαξης Δέλτα», σύμφωνα με την Καθημερινή.

Όπως τονίστηκε, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι:

-Δύο δόσεις των εμβολίων προστατεύουν έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.

-Αντισώματα από τα εγκεκριμένα εμβόλια εξουδετερώνουν το συγκεκριμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, είχε ήδη ζητηθεί από όλους τους παρασκευαστές εμβολίων να ερευνήσουν αν το σκεύασμα που παράγουν, προσφέρει προστασία έναντι των νέων στελεχών του ιού που κάνουν την εμφάνισή τους.

«Όλες οι έρευνες εξετάζονται από τον ΕΜΑ για να καταλήξει στο επίπεδο της προστασίας που τα σημερινά εμβόλια κατά της Covid προσφέρουν κατά των νέων στελεχών».

Σχετικά με αναφορές για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό, ο ΕΜΑ τονίζει πως αξιολογεί τις εν λόγω αναφορές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το mRNA εμβόλιο Covid-19 της γερμανικής CureVac, το οποίο σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία από τις δοκιμές έχει αποτελεσματικότητα 48%, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων υποστήριξε πως συνεχίζεται η αξιολόγιση των κλινικών δεδομένων.

Δείτε επίσης: Η Ρωσία είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ξεκινά επισήμως τον επανεμβολιασμό

Loading