Αυστρία-Κορονοϊός: Το τέταρτο κύμα πανδημίας αναμένουν όλο και περισσότεροι επιστήμονες

Όλο και περισσότεροι επιστήμονες στην Αυστρία αναμένουν ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού  – Παρά τα αυξημένα κρούσματα, τα νοσοκομείο δεν έχουν επιβαρυνθεί από σοβαρές περιπτώσεις ασθενών.

Ο αριθμός εξακολουθεί να είναι υψηλότερος στο ομόσπονδο κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ (63,1), ακολουθούμενος από τη Βιέννη (38,5) και το Φόραρλμπεργκ (34,8), ενώ η χαμηλότερη τιμή είναι στο Μπούργκενλαντ (11.1).

Ο διευθυντής της πνευμονικής κλινικής του Ιατρικού Πανεπιστημίου της πόλης Λιντς Μπερντ Λάμπρεχτ, ο οποίος εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων θα συνεχίσει να αυξάνεται, το ερώτημα δεν είναι εάν αυτό θα υπάρξει, αλλά πόσο έντονο θα είναι.

“Εάν δηλαδή θα υπάρχουν μόνον εκείνοι που είναι θετικοί σε τεστ και που δεν θα έχουν την ανάγκη νοσηλείας σε νοσοκομείο, ή εάν θα υπάρχει και πάλι σημαντικός αριθμός ασθενών σε νοσοκομεία, καθώς υπάρχουν πλέον και πάλι πολλές επαφές και επομένως είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες μόλυνσης, κάτι που είναι ήδη εμφανές στον “δείκτη επίπτωσης επτά ημερών”, ο οποίος έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες 14 ημέρες”.

Σύμφωνα με τον Λάμπρεχτ, παρά τον αυξανόμενο αριθμό μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία με σοβαρή covid-19 τόσοι πολλοί άνθρωποι, όπως συνέβαινε προηγουμένως και αυτό δημιουργεί μία αισιοδοξία ότι η κατάσταση το φθινόπωρο και τον χειμώνα δεν θα είναι τόσο άσχημη όσο ήταν την τελευταία φορά.

Κατά την άποψη του Μπερντ Λάμπρεχτ, ακόμα κι αν ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη προστασία ενάντια στη βαριά νόσηση, πλήρως ανοσοποιημένα άτομα μπορούν επίσης να προσβληθούν από τον ιό και να τον μεταδώσουν: “η μετάδοση του ιού μειώνεται σημαντικά, αλλά όχι πλήρως”.

Ο Γκέραλντ Γκάρτλενερ, ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της πόλης Κρεμς, παρουσιάζει μία ζοφερή εικόνα τονίζοντας σε σημερινές δηλώσεις του ότι η παραλλαγή Δέλτα αντιπροσωπεύει ήδη το 90 % των νέων περιπτώσεων και ότι εκείνοι που επιστρέφουν από ταξίδια όπως και η νυχτερινή εστίαση είναι πιθανό να αποτελέσουν πρόβλημα.

Τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών ανακοίνωσαν σήμερα 332 νέες μολύνσεις covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ από τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων αναφέρεται ότι η “επίπτωση επτά ημερών”, δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 28,2.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 2070 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 5 νεκροί και 147 διασωληνωμένοι

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading