Σεξ στο πρώτο ραντεβού, ναι ή όχι;

Για χρόνια ακούγαμε από τις μεγαλύτερες πως το να κάνεις σεξ με κάποιον πολύ σύντομα σε αποκλείει από την εικόνα της κατάλληλης υποψήφιας για κοπέλα του. Όμως πλέον οι άνθρωποι αναγνωρίζουν το σεξ ως σημαντικό συστατικό μιας σχέσης και δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει κάποιος να ντραπεί ακόμα και από το πρώτο ραντεβού.

Για πολλούς είναι εξαιρετικά σημαντικό να εδραιώσουν μία καλή σεξουαλική σχέση νωρίς και άρα το σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι μια καλή κίνηση. Από την άλλη αν δεν θες να κάνεις σεξ με κάποιον που γνώρισες πριν 2,5 ώρες και αυτό είναι μια σωστή απόφαση.

Η διαφορά μεταξύ των πρώτων ραντεβού

Βέβαια, το πρώτο ραντεβού μπορεί να προκύψει στις μέρες μας με κάποιον που μιλάς σε ένα chat δυο μέρες ή με κάποιον που φλερτάρεις δυο μήνες, επομένως ο χρόνος που μετράει μέχρι να έρθει το πρώτο ραντεβού είναι διαφορετικός, ποικίλλει και παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο καλά έχει γίνει το “to know us better”!

Το ουσιαστικό θέμα που προκύπτει είναι αν οι παραδοσιακές συμβουλές για το πότε πρέπει να κάνεις σεξ δημιουργούν περισσότερο άγχος, περιττή ανησυχία και ντροπή για κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό: το σεξ.

Τι δείχνει σχετική έρευνα

Σε έρευνα που πραγματοποίησε γυναικείο περιοδικό το 83% των γυναικών πιστεύουν πως οι άντρες σταματούν να τις σέβονται αν κοιμηθούν μαζί τους στο πρώτο ραντεβού, ενώ το 67% των αντρών θεωρούν πως το αν μια γυναίκα πάει μαζί τους από το πρώτο βράδυ δεν αλλάζει κάτι στην εικόνα που έχουν για εκείνες.

“Αν η στιγμή μοιάζει σωστή και υπάρχει χημεία γιατί να μην το κάνεις”

Καταλήγουν οι περισσότεροι άντρες τους οποίους ρωτήσαμε. Και κανείς δεν αρνήθηκε σχέση επειδή κάποια πήγε πολύ γρήγορα σπίτι του. Το αν θα καταλήξει μια σεξουαλική συνεύρεση σε σχέση δεν έχει να κάνει με το πότε έγινε η συνεύρεση, αλλά αν μεταξύ δύο ανθρώπων υπήρχε αυτή η χημεία και ο σωστός συγχρονισμός των “θέλω” τους. Γιατί όπως υποστηρίζουν οι άντρες ποια η διαφορά να διαπιστώσεις ότι δεν ταιριάζεις στο πρώτο ραντεβού αντί στο πέμπτο.

Και αυτή είναι η στιγμή που έρχεται η απάντηση στο ερώτημα σου αν το πρώτο βράδυ είναι νωρίς για να ολοκληρώσεις μια γνωριμία σου. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι πρέπει να ενδώσεις από το πρώτο ραντεβού. Άλλωστε οι γυναίκες χρειάζονται χρόνο να νιώσουν οικειότητα. Έχεις πολλούς λόγους να περιμένεις να κάνεις σεξ μαζί του.

Αν θεωρείς ότι εκείνος είναι player και εσένα σου αρέσει, αν δεν είσαι σίγουρη για αυτό που θα κάνεις, αν έχεις ηθικούς ενδοιασμούς, ή αν νιώθεις ότι σε πιέζει τότε σε καμία περίπτωση το σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν είναι ιδανικό σενάριο. Οι περισσότεροι ειδικοί απλά υποστηρίζουν πως δεν θα πρέπει να νιώθεις ντροπή για το σεξ και πως αν κάποιος σκεφτεί απαξιωτικά για σένα αν ενδώσεις θα φταίει εκείνος. Γιατί είναι υποκριτικό ένας άντρας που κοιμάται από το πρώτο βράδυ με τις γυναίκες να μπαίνει στην κατηγορία “άντρας – κυνηγός” και μια γυναίκα που κάνει το ίδιο στην κατηγορία “εύκολη”.

Τελικά μήπως φταίει ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει και όχι το πότε θα συμβεί το “μοιραίο”

Το να μην σε πάρει τηλέφωνο μετά την πρώτη σας συνεύρεση είναι μια πιθανότητα. Και δεν θα σε πάρει όχι γιατί του έδωσες αυτό που ήθελε από την πρώτη στιγμή, αλλά γιατί αυτό ήταν το μόνο που ήθελε από σένα από την πρώτη στιγμή.

Άρα το ερώτημα που προκύπτει δεν είναι “να κάνω σεξ στο πρώτο ραντεβού;”… αλλά… “είναι αυτός κατάλληλος άντρας να κάνω σεξ;”.

 

Loading