Μεγαλύτερες οι μύτες μας στις σέλφι φωτογραφίες !

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει όλοι αλλά οι σέλφι μας δεν μοιάζουν και πολύ με μας τους ίδιους (τουλάχιστον έτσι λέμε όταν δε βγαίνουμε όπως προσδοκούμε!!!) Αν αυτό σας αναστατώνει και σας δημιουργεί άγχος σχετικά με την εμφάνισή σας, δεν είστε μόνοι. Πολύ συχνά αυτό συμβαίνει με τις μύτες μας, οι οποίες φαίνονται μεγαλύτερες!  

Το 2017, το 55% των πλαστικών χειρουργών ανέφεραν ότι δέχονται ασθενείς που ζητούν χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να βελτιώσουν την εικόνας τους στις σέλφι!

Που οφείλεται αυτή η λανθασμένη αυτή εντύπωση

Η λανθασμένη εντύπωση που έχουμε σχετικά με την εικόνα μας οφείλεται συχνά σε ένα φαινόμενο οπτικής παραμόρφωσης που κάνει τις μύτες να φαίνονται πιο πλατιές κι αυτό γίνεται καθώς πλησιάζουμε την φωτογραφική του κινητού μας στο πρόσωπο. Τα smartphones είναι παντού και παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στο πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να καταλάβουν πώς μπορούν να σχεδιάσουν μια κάμερα που να βλέπει προς τα εμπρός, έτσι ώστε να αποφεύγεται αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Loading