Κατά 200.000 λιγότεροι οι καπνιστές στο Πεκίνο μέσα σε 3 χρόνια

Βάσει των στοιχείων που έδωσαν στην δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές της Κίνας, ο αριθμός των καπνιστών στο Πεκίνο μειώθηκε κατά περίπου 200.000 μόλις τρία χρόνια μετά την λήψη πιο αυστηρών μέτρων στο θέμα του καπνίσματος.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των καπνιστών της κινεζικής πρωτεύουσας αποτελεί το 22,3% του συνόλου ή 3,99 εκατομμύρια καπνιστές, δηλαδή 200.000 λιγότεροι σε σχέση με τον αριθμό των καπνιστών το 2015.

Ως αιτία της μείωσης του αριθμού, καταλογίζεται από τις αρχές η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που αφορά το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους καθώς και η υλοποίηση ενός σχεδίου που αφορά την προληπτική ιατρική παρακολούθηση.

Συνολικά 61 νοσοκομεία έχουν ανοίξει τμήματα με κλινικές διακοπής του καπνίσματος, ενώ ο αριθμός των ατόμων που πήγαν προκειμένου να βοηθηθούν να κόψουν το κάπνισμα έφθασε τους 15.000 σε ολόκληρη την πόλη. Ακόμα, περίπου 1.600 υπηρεσίες και πάνω από 7.300 άτομα τιμωρήθηκαν για παραβιάσεις των κανόνων περί απαγόρευσης του καπνίσματος.

Τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών, αναφέρουν ακόμα ότι ως προς τους κανονισμούς φαίνεται πως έχουν συμμορφωθεί περισσότερο τα ιατρικά ιδρύματα, τα σχολεία και τα ξενοδοχεία, ενώ τους νόμους παραβαίνουν πιο συχνά τα μικρά εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης και εργαζόμενοι των οποίων τα γραφεία είναι σε πολυώροφα κτίρια.

Loading