Ζέρβας, Κυρίζογλου, Γιουτίκας voltάρουν για καλό σκοπό (vd)

Μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος με εναλλακτικές μορφές μετακίνησης έστειλαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ, Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στο σχετικό video του life-events, και οι τρεις έκαναν ποδήλατο -όπως και πολλοί ακόμη Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης- στη Νέα Παραλία, για καλό σκοπό.

Στόχος όχι μόνο να στείλουν τα σημαντικά από κάθε άποψη περιβαλλοντικά μηνύματα, αλλά και να συγκεντρώσουν χρήματα για την ενίσχυση της δράσης του Χαμόγελου του Παιδιού.

Η δράση Voltάρω 3, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον και άλλων δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκίνησε στις 11:00 και θα διαρκέσει έως και τις 20:00.

Οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα μπορούν να περιηγηθούν στην παραλία, ανάμεσα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τέσσερις, αλλά και τρεις τροχούς, τους σταθμούς φόρτισής τους, το βελτιωμένο μοντέλο του ηλεκτροκίνητου οχήματος «ARISTURTLE» του ΑΠΘ, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά μηχανάκια (scooter), ηλεκτρικά πατίνια, καθώς και τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones), αεροελικόπτερα της Αερολέσχης Σερρών, drones για αεροψεκασμούς και το εντυπωσιακό drone «rx-4 multirole portable uas» από το ερευνητικό project του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ.

Ζέρβας, Κυρίζογλου, Γιουτίκας voltάρουν για καλό σκοπό (vd)

Loading