Υποβολή προτάσεων των δήμων για πυρήνες πρασίνου στο αστικό περιβάλλον

Από αύριο καλούνται οι οκτώ Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της “Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ)” να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση έργων πρασίνου, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στο αστικό περιβάλλον.

Οι παρεμβάσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν αφορούν τη δημιουργία πράσινων δωμάτων, κάθετων κήπων, διαδρομών για την αναψυχή των πολιτών και αναβάθμισης των χώρων πρασίνου. Οι οκτώ Δήμοι που θα υποβάλουν τις προτάσεις τους ως τις 30 Ιουνίου είναι οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα (Καλοχώρι), Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη (Πυλαία).

Την πρόσκληση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε ότι στόχος των έργων που θα γίνουν είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της ποιότητας ζωής στην πόλη, η αύξηση του αστικού πρασίνου, η βελτίωση της ποιότητας του αέρα και ο περιορισμός του θορύβου. 
 

©Πηγή: amna.gr

Loading