ΥΜΑΘ: Περιβαλλοντικό πάρκο στο Φοίνικα Καλαμαριάς

Σε σύγχρονο περιβαλλοντικό πάρκο θα μετατραπεί οικόπεδο στο Φοίνικα Καλαμαριάς, με πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ και του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου.

Πρόκειται για το οικόπεδο έκτασης 11 στρεμμάτων, όπου έως το 1995-1996 λειτουργούσε ο πρώτος βιολογικός καθαρισμός Θεσσαλονίκης. Το οικόπεδο αυτό θα μετατραπεί σε σύγχρονο περιβαλλοντικό πάρκο, μετά τη συνεργασία του ΥΜΑΘ με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ Παγίων.

Μάλιστα, ο Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε το οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή του Φοίνικα Καλαμαριάς και παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες καθαρισμού.

Παράλληλα, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Παγίων, Αθανάσιο Τζακόπουλο, για τα βήματα που γίνονται ώστε ο χώρος να πάψει να έχει την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει επί 25 χρόνια.

Καράογλου: «Αναβάθμιση της περιοχής»

«Η ΕΥΑΘ Παγίων, πέραν από τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που υλοποιεί μέσα από το επενδυτικό της πρόγραμμα, αξιοποιεί και τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κυριότητά της από το Ν. 2937/2001, πολλά εκ των οποίων είναι εγκαταλελειμμένα. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε μια προσπάθεια καθαρισμού και ανάδειξής τους», δήλωσε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε:

«Το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θα βοηθήσει τη σκέψη της διοίκησης της ΕΥΑΘ Παγίων να αξιοποιηθεί ο χώρος στο Φοίνικα της Καλαμαριάς και να δημιουργηθεί πάρκο περιβάλλοντος, εντός του οποίου θα αναδεικνύεται η ιστορία του αποχετευτικού δικτύου της πόλης.

Δεδομένου ότι πλησίον του οικοπέδου θα λειτουργήσει ο τερματικός σταθμός του Μετρό, η αξιοποίηση του θα συμβάλλει στην αναβάθμιση και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής».

Τζακόπουλος: «Το οικόπεδο είχε εγκαταλειφθεί»

Ο κ. Τζακόπουλος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης για το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει για το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς, από το 1995-1996 όταν σταμάτησε η λειτουργία του πρώτου βιολογικού καθαρισμού της Θεσσαλονίκης, το οικόπεδο στον Φοίνικα έχει εγκαταλειφθεί. Ελπίζουμε σε έναν χρόνο από σήμερα να γίνουν όλα όσα σχεδιάζουμε και να ευπρεπιστεί ο χώρος», σημείωσε.

Δείτε ακόμη:
Ζέρβας: Υπόγειοι κάδοι το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη