Ξεκίνησαν οι εξετάσεις των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος με τις κινητές Μονάδες που διενεργούν εξετάσεις για τη νόσο COVID-19.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει για 3 έως 6 μήνες ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και καθημερινά θα γίνονται τεστ σε ευπαθείς ομάδες και σε εργαζόμενους μονάδων πρόνοιας προκειμένου να ενισχυθεί η ιχνηλάτηση.

Ο κ. Αρκουμανέας επισκέφθηκε μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης την προσωρινή δομή αστέγων που λειτουργεί στη ΔΕΘ, με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης και του ΟΚΑΝΑ.

«Μέχρι τώρα, στην πρώτη φάση, τα αποτελέσματα είναι καλά και είμαστε ικανοποιημένοι. Βέβαια, είναι το πρώτο στάδιο και η ενημέρωση που ακούτε καθημερινά είναι ό,τι έχει γίνει πριν από μια εβδομάδα. Από χθες που χαλαρώσαμε θα δούμε τα αποτελέσματα σε μια βδομάδα, 10 μέρες, άρα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής», τόνισε ο κ.Αρκουμανέας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε, «τα αποτελέσματα που έχει η χώρα μας ήταν εξαιρετικά αλλά μετά το “Μένουμε στο σπίτι” είναι το “Μένουμε ασφαλείς”, γι’ αυτό και βρισκόμαστε εδώ, σε έναν χώρο ιδιαίτερης ευαισθησίας και προσοχής που έδωσε ο δήμος απέναντι στις ευπαθείς ομάδες αυτή την κρίσιμη περίοδο».

Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ προχώρησαν χθες στη διενέργεια περίπου 80 τεστ στο Υπνωτήριο Αστέγων και το Κέντρο Ημέρας και σήμερα αναμένεται να γίνουν περίπου 250 τεστ σε εργαζόμενους των ΚΕΠ, της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΟΚΑΝΑ και άστεγους.

Loading