Ξεκινάει η λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης

Ξεκινάει η λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης, καθώς ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, υπέγραψε την προκήρυξη για την εισαγωγή 40 σπουδαστών σε αυτήν.  Η σχολή είναι διετούς διάρκειας και οι υποψήφιοι με ελληνική υπηκοότητα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει αποδεδειγμένα από ελληνικό λύκειο ή από ελληνικό ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη, μετά από 10 χρόνια, αποκτά και πάλι μία αναβαθμισμένη σχολή ξεναγών, που θα αναδείξει ικανά και εξειδικευμένα επαγγελματικά στελέχη. «Αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες», τονίζει ο υφυπουργός Τουρισμού.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή σπουδαστών σε κάθε σχολή καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μίας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας. Σε ό,τι αφορά τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, αυτά θα πρέπει να υποβληθούν από τη Δευτέρα 14/10/2019 έως την Παρασκευή 18/10/2019.

 

©Πηγή: amna.gr

Loading