Το ΚΙΣΕ συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία κατά του μίσους και του φανατισμού με τίτλο #LetThereBeLight

   «Παιδεία και ενημέρωση, σεβασμός στη διαφορετικότητα, επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και αντίσταση στον αντισημιτισμό και σε κάθε μορφή ρατσισμού». Με αυτό το μήνυμα συμμετέχει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος στη διεθνή εκστρατεία κατά του μίσους και του φανατισμού με τίτλο #LetThereBeLight, που διοργανώνουν το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό March of the Living στην 82η επέτειο από τη Νύχτα των Κρυστάλλων.

   Στις 9 Νοεμβρίου 1938 ξεκίνησε ένα διήμερο πογκρόμ, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Ναζί έκαψαν περισσότερες από 1.400 συναγωγές και εβραϊκά ιδρύματα στη Γερμανία και την Αυστρία. Τα γεγονότα αυτά ονομάστηκαν «Kristallnacht» (Η Νύχτα των Κρυστάλλων) και αποτέλεσαν μια κρίσιμη στιγμή στην αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα 6 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης.

   «Η εκστρατεία #LetThereBeLight σκοπεύει να στείλει ένα παγκόσμιο, φωτεινό μήνυμα ελπίδας και ενότητας ενάντια στον σκοταδισμό. Μέσω του #LetThereBeLight, το MOTL προσκαλεί άτομα, θεσμούς και Οίκους Λατρείας σε όλο τον κόσμο να διατηρήσουν αναμμένα τα φώτα τους τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 2020, ως σύμβολο αλληλεγγύης και αμοιβαίας δέσμευσης στην κοινή μάχη κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ.

   Σημειώνει, δε, πως για να πάρει κάποιος μέρος σ’ αυτή την ιστορική εικονική πρωτοβουλία και να στείλει το μήνυμά του, αρκεί να ακολουθήσει τον σύνδεσμο www.motl.org/let-there-be-light.

   Σ.Παπ.

©Πηγή: amna.gr

Loading