Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε πρόγραμμα ανάπλασεις των γειτονιών (vid)

Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για την πραγματοποίηση αναπλάσεων στις γειτονιές της πόλης ξεκίνησε σήμερα να υλοποιείται από την οδό Χαλκιδικής, που αποτελεί έναν άξονα μήκους 540 μέτρων, παράλληλο στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας και Δελφών

Τα πεζοδρόμια της οδού Χαλκιδικής θα επιστρωθούν με κυβόλιθους και θα οργανωθούν σε χώρους κίνησης και στάσης των πεζών. Ο χώρος κίνησης των πεζών περιλαμβάνει την κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών, όπου το πλάτος των πεζοδρομίων το επιτρέπει.

Για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες ή των εμποδιζόμενων ατόμων θα διαμορφωθούν νέες ράμπες στη συμβολή της οδού Χαλκιδικής με τις Κοσμά Αιτωλού, Ανδρεοπούλου, Ιατρού Ζάννα, Κοσμοπούλου, Χατζηλαζάρου, Νιγρίτης, Αναλήψεως και Αρχελάου.

Στους χώρους στάσης των πεζοδρομίων θα τοποθετηθούν νέα καθιστικά, ενώ προβλέπεται και η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού με νέα καλαθάκια και νέο φωτισμό. Στη συμβολή της οδού Χαλκιδικής με την οδό Ανδρεοπούλου προβλέπονται επίσης θέσεις για τη στάθμευση ποδηλάτων.

Εξάλλου, οι δενδροστοιχίες της οδού Χαλκιδικής θα συντηρηθούν αλλά και θα ενισχυθούν με την τοποθέτηση νέων δέντρων.

Οι παρεμβάσεις στην οδό Χαλκιδικής εντάσσονται στην πρώτη φάση των έργων ανάπλασης στις γειτονιές, η οποία αφορά την περιοχή μεταξύ των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Κοσμά Αιτωλού, Δελφών και Πέτρου Συνδίκα, συνολικής έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συνολικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει προετοιμάσει εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων με σκοπό να αναβαθμίσει τον δημόσιο χώρο και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε ότι με το εν λόγω πρόγραμμα βελτιώνονται «πεζοδρόμια, οδόστρωμα, φωτισμός και αστικός εξοπλισμός σε μεγάλη κλίμακα και σε περιοχές όπου ζούνε δεκάδες χιλιάδες πολιτών».

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ η διάρκειά του θα είναι διετής και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν έργα ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων, νέες δενδροφυτεύσεις και ενίσχυση του αστικού πρασίνου, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού.  

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Απολογία για τον 30χρονο «ληστή με το κατσαβίδι»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading