Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Γ. Κώτσηρα με τον Δικηγορικό Σύλλογο

Συνάντηση είχε σήμερα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) – Τέθηκαν επί τάπητος διαχρονικά ζητήματα που απασχολούσαν το δικηγορικό Σώμα και τη δικαιοσύνη αλλά και θέματα που διαμορφώνονται στο χώρο της Θέμιδας την επομένη της πανδημίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΣΘ στον 4ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε στις θεσμικές παρεμβάσεις που υλοποιεί η ηγεσία του υπουργείου προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και επιτάχυνσης απονομής της δικαιοσύνης, ενώ στάθηκε στις πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Ο υφυπουργός δήλωσε ανοιχτός σε «γόνιμες και επωφελείς προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν βάση διαλόγου για τη δικηγορία και τη δικαιοσύνη, την οποία επιθυμούμε να έλθει μετά την πανδημία». 

Ο πρόεδρος του ΔΣΘ Στάθης Κουτσοχήνας, διαπίστωσε ότι «Υπάρχει καλή διάθεση να αντιμετωπιστούν τα αιτήματα που θέσαμε ως κλάδος» και που – κατά τον ίδιο -αφορούν, εκτός από τα θεσμικά ζητήματα, και θέματα που προέκυψαν με την πανδημία.

Τέλος αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποίησε ο σύλλογος το τελευταίο διάστημα για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των μελών του και οι οποίες συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες, ενώ παράλληλα ζήτησε να διατηρηθούν διαδικασίες και πρακτικές που εφαρμόστηκαν λόγω της πανδημίας, όπως για παράδειγμα ο χρονικός καταμερισμός στη συζήτηση υποθέσεων στα ακροατήρια και η διευθέτηση διαδικασιών με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. 

Δείτε επίσης: Στ. Καλαφάτης – Γ. Κώτσηρας: Θέματα προσβασιμότητας των δικαστικών μεγάρων για άτομα με αναπηρίες

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading