Θεσσαλονίκη: Πού θα πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα rapid tests

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε διαφορετικούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης συνεχίζει τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου όλες τις ημέρες της επόμενης εβδομάδας. Έτσι θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) σε πεζούς την Δευτέρα 24/5 από τις 10:00 έως τις 14:30 στην Πλατεία Κων. Τσομπάνογλου στη Μενεμένη (πλησίον του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής), την Τρίτη 25/5 από τις 10:00 έως τις 14:30 στο ισόγειο του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων (Μεγ. Αλεξάνδρου 24), την Τετάρτη 26/5 από τις 10:00 έως τις 14:30 στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Πατρ. Γρηγορίου Ε’ 12, Αμπελόκηποι) ενώ την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Μαΐου από 10:00 έως 14:30 θα πραγματοποιηθούν rapid test μέσα από αυτοκίνητο (drive through) στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το δελτίο ταυτότητάς τους και να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα: – τη Δευτέρα 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν rapid tests στην κοινότητα Καρδίας, στην αίθουσα της Κοινότητας. – Την Τρίτη 25 Μαΐου στο Τριάδι, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ. – Την Τετάρτη 26 Μαΐου στην κοινότητα Πλαγιαρίου, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ. – Την Πέμπτη 27 Μαΐου στην κοινότητα της Περιστεράς, στο κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού. – Την Παρασκευή 28 Μαΐου, στην κοινότητα Βασιλικών, στο κτίριο της Κοινότητας. Οι ώρες διενέργειας των τεστ θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι όσοι δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.

Δήμος Καλαμαριάς 

Από Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Μαΐου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλαμαριάς θα διενεργεί δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης covid19 (rapid tests), από τις 10 το πρωί έως τις 2:45 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημαρχείου.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19 θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ: ►τη Δευτέρα 17/5/2021 από τις 10.00πμ έως 3.00μμ στο Αμφιθέατρο επί του Πεζόδρομου Εθνικής Αντιστάσεως, στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού ►την Παρασκευή 21/5/2021 από τις 10.00πμ έως 3.00μμ στην Πλατεία Ευόσμου Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Να σημειωθεί ότι τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν σε πεζή ανοιχτή δειγματοληψία. Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν: -Δευτέρα 24 Μαΐου και Τρίτη 25 Μαΐου στην Πυλαία, επί της οδού Προφήτη Ηλία έμπροσθεν Δημαρχείου Πυλαίας -Τετάρτη 26 Μαΐου στο Φίλυρο, πλατεία Φιλύρου έναντι Κοινοτικού Καταστήματος -Πέμπτη 27 Μαΐου στο Πανόραμα, πλατεία Δημαρχείου έμπροσθεν ΚΕΠ Πανοράματος -Παρασκευή 28 Μαΐου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102, έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και όπως προαναφέρθηκε σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Δείτε επίσης: Σε προμήθεια 1.400 νέων πράσινων κάδων και υπογειοποίηση απορριμμάτων προχωρά ο δήμος Καλαμαριάς

Loading