Θεσσαλονίκη – ΟΑΣΘ: Από Οκτώβριο κλιματιστικό στα λεωφορεία της Λειψίας

Μετά το θέμα που είχε προκύψει με την έλλειψη κλιματισμού των νέων λεωφορείων του ΟΑΣΘ φαίνεται πως λύση θα βρεθεί από το φθινόπωρο.

Σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, εγκρίθηκε η δημοπράτηση διεθνούς διαγωνισμού, με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ, που αφορά πέρα από την αγορά κλιματιστικών, την προμήθεια ανταλλακτικών, την αναβάθμιση των οχημάτων, αλλά και τη συντήρησή τους για τα επόμενα δύο χρόνια. 
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FΜ» δήλωσε πως μετά το την έγκριση από το Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, ο διαγωνισμός θα βγει στον «αέρα» σε περίπου δέκα μέρες και εάν δεν υπάρξουν νομικές προσφυγές οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα δίμηνο.
«Όλοι γνωρίζαμε εξαρχής ότι τα λεωφορεία της Λειψίας δεν διαθέτουν κλιματιστικές μονάδες. Αυτό ήταν ξεκάθαρο και σαφές. Για να βάλουμε, όμως, το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, συζητάμε για κάποιες ημέρες τον χρόνο που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Με την τοποθέτηση των καινούργιων κλιματιστικών μονάδων σε όλα τα λεωφορεία του δήμου Θεσσαλονίκης λύνεται και αυτό το πρόβλημα» είπε ο κ.Σκόδρας.
Στην ερώτηση για το εάν τα λεωφορεία της Λειψίας μπορούν να υποστηρίξουν την τοποθέτηση των κλιματιστικών μονάδων απάντησε με «πολλή μεγάλη άνεση. Και αυτός είναι ένας αστικός μύθος, που δεν καταλαβαίνω γιατί κυκλοφορεί ότι τα λεωφορεία αυτά είναι χαμηλής ισχύος».

Δείτε επίσης: Ο Καλαφάτης έκανε έκκληση προς φορείς της Αυτοδιοίκησης για ευαισθητοποίηση πολιτών για τα εμβόλια

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading