Θεσσαλονίκη: Καθαρά Δευτέρα με υπαίθριες αγορές

Περιορισμένη είναι η κίνηση στην υπαίθρια αγορά «Καπάνι» στην Θεσσαλονίκη, η οποία σήμερα (14/3) θα λειτουργεί κανονικά μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι.

Αύριο καθαρά Δευτέρα κανονικά θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές στον νομό, οι φούρνοι, τα ιχθυοπωλεία και άλλα συγκεκριμένα καταστήματα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι χωρίς να συνωστίζονται.

Στο «Καπάνι» λειτουργεί το 20 με 30 % των καταστημάτων, στο σύνολο των 250, ως συνέπεια των μέτρων που έχουν επιβληθεί για αποφυγή διάδοσης του Κορονοϊού.

Οι τιμές, όπως επισήμανε καταστηματάρχης στο «Καπάνι», κινούνται στα περσινά επίπεδα, αν όχι χαμηλότερες και ενδεικτικά ανέφερε ότι τα θράψαλα κοστίζουν 6-8 ευρώ/κιλό, οι γαρίδες 7 ευρώ/κιλό, τα μύδια με κέλυφος 3 ευρώ/κιλό και στα σακουλάκια 4-5 ευρώ/κιλό, οι σουπιές 8-10 ευρώ/κιλό, τα καλαμαράκια στα 12-18 ευρώ/κιλό και το χταπόδι στα 10-16 ευρώ/κιλό.

Στο μεταξύ, με σημερινή κοινή του ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας και Θράκης και το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», ενημερώνουν ότι και αύριο Καθαρά Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα διεξαχθούν κανονικά στο νομό. Σημειώνουν δε ότι η λειτουργία τους θα γίνει με τους περιορισμούς, που προβλέπονται λόγω covid-19, δηλαδή με το 50% των πωλητών, προκειμένου να υπάρχει η απόσταση των πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων.

Δείτε επίσης: Πειραιάς: Πορεία ενάντια στην αστυνομική βία

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Loading