Θεσσαλονίκη: Η πορεία τελείωσε – Άνοιξε η Εγνατία

Oλοκληρώθηκε η πορεία στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο των 11 χρόνων της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το Politik.gr βρέθηκε στο κέντρο της πόλης και κατέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν.

20:20: Σταδιακά τα πρώτα αυτοκίνητα βγαίνουν στην Εγνατία από Ιασωνίδου, απλά πρέπει ακόμη να κατέβουν την οδό Εθνικής Αμύνης, καθώς οι κλούβες έχουν κλείσει την κατεύθυνση προς τα Πανεπιστήμια.

20:15: Ακόμα κλειστή είναι η Εγνατία, μολονότι ο κύριος όγκος της πορείας έχει διαλυθεί. Υπάρχουν ακόμα καποια λίγα άτομα πάνω στο δρόμο και οι δυνάμεις των Ματ φυσικά, χωρίς να σημειώνονται εντάσεις.

20:05: Η πορεία βρίσκεται στην Καμάρα, με έντονη την παρουσία της αστυνομίας. Παρατεταγμένες κλούβες βρίσκονται στο ύψος της ΔΕΘ, στην οδό Αγγελάκη. Μέχρι στιγμής όλα έχουν κυλήσει ομαλά, χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό.

20:00: Η πορεία φτάνει στην Καμάρα, απ’ όπου ξεκίνησε.

19:50: Στην πλατεία Αριστοτέλους οι διαδηλωτές αντίκρυσαν αστυνομική δύναμη. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί με μηχανές. Από τη μια φυλάσσεται το Χριστουγεννιάτικο χωριό και από την άλλη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

19:40: Άνοιξε η οδός Δωδεκανήσου για τα αυτοκίνητα. Η πορεία βγήκε ξανά στην Εγνατία και κατευθύνεται στην πλατεία Αριστοτέλους.

19:35: Η πορεία ανεβαίνει στην οδό Δραγούμη με μέτωπο Εγνατία.

19:25: Η πορεία βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας και πλησιάζει στην πλατεία Αριστοτέλους.

19:15: Στην Τσιμισκή με Κούσκουρα η πορεία. Επικρατεί ηρεμία προς το παρόν.

19:05: Η πορεία μπαίνει στην οδό Τσιμισκή. Από τη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης με Σβώλου, η παρουσία της αστυνομίας είναι αρκετά έντονη, με διμοιρίες να ακολουθούν την πορεία και από τις δύο πλευρές (κορδόνι). Ανάμεσά τους υπάρχουν και αστυνομικοί της ασφάλειας με πολιτικά ρούχα.

18:55: Η πορεία φτάνει στην οδό Εθνικής Αμύνης και συνεχίζεται με μέτωπο την Τσιμισκή.

18:40: Ξεκινά η πορεία.

18:20: Οι διαδηλωτές βγήκαν στον δρόμο με μικρή καθυστέρηση, καθώς υπήρχε διαφωνία για το ποιο μπλοκ θα μπει στην κεφαλή. Έκλεισε η Εγνατία. Ισχυρή αστυνομική παρουσία στην περιοχή. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Drone της αστυνομίας βρίσκεται πάνω από το σημείο.

17:50: Η προσέλευση του κόσμου στην Καμάρα συνεχίζεται ακάθεκτα. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν τρικάκια. Η διέλευση των οχημάτων στην οδό της Εγνατίας δεν έχει σταματήσει ακόμα.

17:45: Γεμάτη πλέον είναι η πλατεία της καμάρας και η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται ακάθεκτη. Μαζική η συμμετοχή στην πορεία από τα μέλη του α/α χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Έχει στηθεί μάλιστα και μεγαφωνικη στην Καμάρα. Τα συνθήματα στα πανό αφορούν τόσο την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όσο και το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη. Στη μεγαφωνικη διαβάζονται κείμενα κυρίως ενάντια στην εκκένωση των καταληψεων. Υπάρχουν πανό από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικης αριστεράς, αλλά και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συνεργεία του δήμου έχουν συλλέξει τους κάδους απορριμματων από το κέντρο της πόλης. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι έντονη στους γύρω δρόμους. Αξίζει να σημειωθεί πως drone της αστυνομίας πετάει ακριβώς πάνω από το σημείο της συγκέντρωσης. Τα πανό δεν έχουν βγει ακόμη στην Εγνατία.

Έντονη η παρουσία της αστυνομίας και στην Αριστοτέλους.
Η παρουσία της αστυνομίας στην οδό Τσιμισκή, όσο η πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη
Ανάμεσα σε πολίτες που κάνουν τα ψώνια τους και γύρω γύρω από τους διαδηλωτές, οι αστυνομικοί εποπτεύουν την πορεία.

“Αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία. Κάτω τα χέρια από τη νεολαία”
Το κλίμα είναι τεταμένο, όχι όμως για όλους…
Το drone πάνω από τους διαδηλωτές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι συγκεντρωμένοι πετούν τρικάκια εν αναμονή της πορείας:

Συνθήματα για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο:

Το drone της αστυνομίας πάνω από την πορεία:

Ισχυρός ο αστυνομικός κλοιός γύρω από τους διαδηλωτές:

Loading