Θεσσαλονίκη: Φοιτητής καταγγέλλει επίθεση από αστυνομικό

Ένας 19χρονος φοιτητής καταγγέλλει πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικό στον σιδηροδρομικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας μιας παρατήρησης που αγνόησε. 

Ο 19χρονος συνελήφθη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, αναγνωρίζοντας το λάθος του να ειρωνευτεί τον αστυνομικό. 

Το περιστατικό συνέβη στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης, πριν από 4 ημέρες. Στο βίντεο, που μετέδωσε το MEGA, φαίνονται δύο αστυνομικοί να έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος νεαρό άνδρα. Και οι δυο τον τραβούν, για να του περάσουν χειροπέδες, ενώ του πιέζουν το κεφάλι στο έδαφος. Ακόμη δύο αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο. 

Το περιστατικό 

Ο 19χρονος, μαζί με τρεις φίλους του, επέστρεψαν την περασμένη Τετάρτη από διακοπές στη Χαλκιδική και πήγαν στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ για να ταξιδέψουν στη Φλώρινα, όπου κατοικούν. Ο νεαρός φοιτητής μπήκε στον σταθμό χωρίς να φοράει μάσκα, αλλά αμέσως μετά την παρατήρηση του υπαλλήλου της εταιρείας σεκιούριτι αγόρασε από το φαρμακείο του σταθμού μία μάσκα και τη φόρεσε. Στη συνέχεια, οι τέσσερις φίλοι κάθισαν στην αίθουσα αναμονής. 

Όπως κατήγγειλαν, λοιπόν, ένας αστυνομικός τού έκανε παρατήρηση γιατί είχε ανεβάσει τα πόδια του στην καρέκλα. Ο νεαρός αρχικά τον αγνόησε, ενώ, όπως παραδέχεται, ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό όταν ρώτησε την ηλικία του. Στη συνέχεια σηκώθηκε για να βγει έξω να καπνίσει. 

«Έρχεται ο αστυνομικός με πιάνει από το μπράτσο και λέει ”δεν πας πουθενά”Αντέδρασα και τράβηξα το χέρι και στο δευτερόλεπτο με χαστούκισε. Μετά μου καρφώνει ένα γονατίδι στο κεφάλι και άρχισε να τρέχει η μύτη μου. 

Κακώς ειρωνεύτηκα, αλλά ήταν αυτός λόγος να με χτυπήσουν;» 

Του επιτέθηκε με γκλομπ ο αστυνομικός 

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 19χρονος στο δικαστήριο, αμέσως μετά ομάδα αστυνομικών πήγε από πάνω του και ένας τον χτυπούσε με γκλομπ. 

«Έκανα λάθος που συμπεριφέρθηκα έτσι, ειρωνεύτηκα, όμως ήταν λόγος να με χτυπήσουν; Σας λέω, έφαγα πολύ ξύλο». 

Ο αστυνομικός δήλωσε πως ο 19χρονος, όταν του έκανε παρατήρηση, τον εξύβρισε και πως τον συνέλαβε επειδή αντιστάθηκε. 

Ο νεαρός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Αθωώθηκε και τώρα ενδέχεται να κινηθεί νομικά. 

Loading