Θεσσαλονίκη: Εργασίες ασφαλτόστρωσης ο Δήμος σε περίπου 100 δρόμους από Απρίλη ως Οκτώβρη

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε όλη την πόλη, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την εκτέλεση των προβλεπόμενων έργων το επόμενο διάστημα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε σχετικά: «Ξεκινάμε εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, για να βελτιώσουμε το προβληματικό οδικό δίκτυο της πόλης. Είναι ζήτημα καθημερινότητας, ζήτημα οδικής ασφάλειας και εν τέλει ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

Τα βελτιωτικά έργα θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα και θα κορυφωθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές οχλήσεις.

Οι οδοί που πρόκειται να ασφαλτοστρωθούν επιλέχθηκαν κατόπιν διαβούλευσης με τις κατά τόπους δημοτικές κοινότητες και με βάση την καταγραφή των αναγκών που επισημάνθηκαν. Επίσης, έχει υπάρξει συνεννόηση και με τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας.

Στην πρώτη φάση του έργου προβλέπεται η τμηματική ασφαλτόστρωση της οδού Αγίου Δημητρίου, της Βασιλέως Ηρακλείου αλλά και η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης, εκτός από το τμήμα του νέου ποδηλατοδρόμου.

Ανάμεσα στους άλλους δρόμους που θα γίνουν εργασίες είναι η οδός Αγίων Πάντων, Δελφών, Ανατολικής Θράκης και Διαγόρα, Αναγνωσταρά, Χαλκιδικής, Αλεξανδρείας κ.α., αλλά και οι οδοί Βενιζέλου και Ελευθερίας στην Τριανδρία.

Σύμφωνα με το πλάνο του τεχνικού συμβούλου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μήτρου, η πρώτη φάση των ασφαλτοστρώσεων θα διενεργηθεί κατά την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται συνολικά η ασφαλτόστρωση 100 δρόμων.  

Δείτε επίσης: ΕΥΑΘ: Το 2021 η σύνδεση δυτικών περιοχών με τον κεντρικό αγωγό

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading