Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία η “Συνέλευση Καλλιτεχνών” για το άνοιγμα του πολιτισμού στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ποια αιτήματα διατυπώνει η «Συνέλευση Καλλιτεχνών», που πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, στο ‘Αγαλμα του Βενιζέλου.

Για το άνοιγμα του πολιτισμού με πληρότητα 50%, τις συνέπειες που θα έχει αυτό για τις εργασιακές σχέσεις των καλλιτεχνών, το αίτημα για δωρεάν μέτρα προστασίας και πρόληψης στους χώρους δουλειάς, την άμεση καταβολή των επιδομάτων Απριλίου και Μαΐου και τη συνέχιση των επιδομάτων στους καλλιτέχνες, η «Συνέλευση Καλλιτεχνών» πραγματοποίησε διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα και πιο ειδικά στο ‘Αγαλμα Βενιζέλου.

Οι καλλιτέχνες ζητούν επίσης τη συνέχιση των επιδομάτων στους μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η εργασία τους και την άμεση καταβολή των επιδομάτων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στους μουσικούς του δρόμου, που δεν τα έχουν λάβει.

«Παλεύουμε για την επαναλειτουργία του καλλιτεχνικού κλάδου συνολικά, για το άνοιγμα όλων των καλλιτεχνικών σχολών, δραματικών, χορού, ωδείων, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Απαιτούμε να επιτραπεί η ασφαλής διεξαγωγή συναυλιών, παραστάσεων θεάτρου/χορού, κινηματογράφων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Κιλκίς: Έκλεισε η μονάδα covid στο Νοσοκομείο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading