Θεσσαλονίκη: Ανυπομονησία για τα διαζύγια – Τηλεφωνήματα στο ληξιαρχείο

Δεκάδες τηλεφωνήματα στο ληξιαρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης για τη λύση των γάμων εξαιτίας της καραντίνας του κορονοϊού.

Με τα δικαστήρια είναι κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα διαζύγια που ήταν δρομολογημένα, έχουν «παγώσει». Πολλά τηλεφωνήματα δέχονται οι δικηγοροί από άνδρες και γυναίκες, επιθυμώντας να ενημερωθούν αν υπάρχει εφικτός τρόπος συντομότερης λύσης του γάμου τους.

Η δικηγόρος Σοφία Νανούση ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «Μας τηλεφωνούν πελάτες και μας ρωτούν πώς μπορούν να κινηθούν οι διαδικασίες. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες ή τα ζητήματα που τον απασχολούν μας ρωτά εάν υπάρχει κανένα “παραθυράκι” στο νόμο για να κάνει τη δουλειά του. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καθώς όλα εξακολουθούν και είναι “παγωμένα”. Περιμένουμε κι εμείς τις εξελίξεις και τη σταδιακή επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς».

Στη συνέχεια, προσθέτει «Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε αναμονή. Υπάρχουν και υποθέσεις που αναβλήθηκαν. Πελάτισσα είχε δικαστήριο την 1η Απριλίου για την επιμέλεια των τέκνων. Τώρα, περιμένει να ανοίξουν τα δικαστήρια για να κάνει αγωγή επιμέλειας και σε δεύτερο χρόνο το διαζύγιο»,

Οι δικηγόροι αναμένουν τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης ώστε μόλις ανοίξουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίων που ζητούν οι πελάτες τους.

Αυξημένο ενδιαφέρον να δηλώσουν στο ληξιαρχείο τη λύση του γάμου τους

Έντονη είναι η επιθυμία των πολιτών να δηλώσουν στο ληξιαρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης το διαζύγιό τους και να τελειώνουν με τις εκκρεμείς υποχρεώσεις, παρά την απαγόρευση μετακινήσεων και τα περιοριστικά μέτρα πρόληξης για την πανδημία του κορονοϊού.

«Φαίνεται πως βιάζονται να έχουν στα χέρια τους το τελικό χαρτί λύσης γάμου παρά τα απαγορευτικά μέτρα του κορονοϊού. Βλέπουμε μεγάλη προσέλευση στο ληξιαρχείο, ενώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα εαν καθυστερήσουν και πάρουν τη λύση του γάμου τους έναν ή δύο μήνες αργότερα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής.

Δείτε ακόμη: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Οι βιολιστές στη στέγη!

Loading