Τα πρώτα ποδήλατα για άτομα με κινητική αναπηρία

Άτομα με κινητικά προβλήματα θα απολαμβάνουν τη βόλτα τους με συνεπιβάτη εντός ολίγων ημερών στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, θα διατίθενται δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

«Είναι μια πρωτοβουλία που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CHANGE με στόχο να ενισχύσει το ρόλο των μετακινήσεων με ποδήλατα κοινής χρήσης στα αστικά κέντρα», αναφέρει ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ Γιάννης Πολίτης, ο οποίος θα παρουσιάσει όλες τις δράσεις, σήμερα το απόγευμα, σε εκδήλωση στο Λευκό Πύργο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Ο κ. Πολίτης υπογράμμισε ότι «Φιλοδοξούμε, μέχρι τέλος του μήνα, να έχουμε φέρει στη Θεσσαλονίκη τα δύο ποδήλατα ώστε ομάδες που νοιώθουν αποκλεισμένες, να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο του ποδηλάτου. Τα δύο ειδικά σχεδιασμένα οχήματα, κόστους περίπου 4000 ευρώ το καθένα, θα διατεθούν δωρεάν, για ένα χρονικό διάστημα, σε ομοσπονδίες ΑΜΕΑ προκειμένου να διαχειριστούν τη χρήση τους από μέλη τους».

Συγχρόνως, μέσα στο καλοκαίρι θα αναπτυχθούν ανάλογες πρωτοβουλίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στην κατεύθυνση του έργου CHANGE που αφορά στην επιλογή του ποδηλάτου κοινής χρήσης για την μετακίνηση στις αστικές περιοχές,.

«Ήδη, είμαστε σε επαφή με δήμους προκειμένου να παροτρύνουμε τους εργαζόμενους να κινούνται από την οικία στην εργασία τους με ενοικιαζόμενα ποδήλατα, λαμβάνοντας ένα κουπόνι 5 ευρώ, το οποίο θα εξαργυρώνουν με επιπλέον χρόνο, στην εταιρία ενοικίασης», διευκρινίζει ο κ. Πολίτης, προσθέτοντας ότι θα δοθούν σχετικά κουπόνια σε 1000 εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι βασικό αντικείμενο του έργου CHANGE είναι η ανάπτυξη στοχευμένων δράσεων Βιομηχανικής Έρευνας και Πειραματικής Ανάπτυξης για την παρακολούθηση, ερμηνεία, ανάλυση και αξιολόγηση των πιο σημαντικών παραμέτρων που μπορούν να συμβάλλουν στην προώθηση και ενδυνάμωση της αγοράς διαμοιρασμού (sharing economy market) των ποδηλάτων κοινής χρήσης.

Δείτε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε πτώμα στο Καλοχώρι

Loading