Συνεχίζει να προσφέρει στη Θεσσαλονίκη το Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου

Την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ενίσχυση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κοινωνικού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη», με κωδικό ΟΠΣ 5041784, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020.

Οι Γιατροί του Κόσμου λειτουργούν το Κοινωνικό Πολυϊατρείο, με βασικό στόχο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης.
Οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Πολυϊατρείου απευθύνονται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν συνθήκες φτώχειας και κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, όπως άποροι, ανασφάλιστοι, άστεγοι, άνεργοι, ηλικιωμένοι, μητέρες και παιδιά, χαμηλοσυνταξιούχοι, ΡΟΜΑ και εν γένει άτομα με περιορισμένη ή μηδενική πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το Κοινωνικό Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης παρέχει, επιπροσθέτως, υπηρεσίες διασύνδεσης, συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξης όπου απαιτείται, σε συνεργασία και συμπληρωματικότητα με φορείς του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η επιλογή των ωφελούμενων βασίζεται σε συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, βάσει υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου ανά ομάδα ευαλωτότητας, κατόπιν αξιολόγησης από την κοινωνική υπηρεσία του Πολυϊατρείου.

Το Κοινωνικό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Πτολεμαίων 29Α εντός της στοάς, στον 3ο όροφο, λειτουργεί πέντε ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 09.00 π.μ. με 17.00 μ.μ και διαθέτει υποδομή προσβασιμότητας για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. ( Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 56 66 41)

Η Πράξη με τίτλο «Ενίσχυση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κοινωνικού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη», με κωδικό ΟΠΣ 5041784, υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020, με χρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 16 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 29 χρόνια συνεχούς δράσης το 2019, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.
Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.
Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Loading