Συνεχείς καμπάνιες για τη διατήρηση του brand Ελλάδα σε υψηλό επίπεδο

Με κλειδί την “ προσαρμοστικότητα” και κατεύθυνση τη διατήρηση του brand “ Ελλάδα” στο υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα συνεχίσει την προσπάθεια προβολής της χώρας μας, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην απαιτητική και δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο κ.Φραγκάκης επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με τους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και για να συμμετάσχει στο συνέδριο που έγινε στο πλαίσιο της δράσης του «FVW workshop Thessaloniki, Halkidiki 2020»,  για την ενδυνάμωση της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στη Γερμανική τουριστική αγορά.

«Το συγκεκριμένο event του FWV, που είναι ενα από τα μεγαλύτερα μηντιακά συγκροτήματα της Γερμανίας είναι πολύ σημαντικό, καθώς η Γερμανία είναι από τις μεγαλύτερες αγορές για την Ελλάδα», είπε ο κ.Φραγκάκης. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ο ΓΓ του ΕΟΤ δήλωσε ότι έχουν πληγεί σημαντικά, η μεν Θεσσαλονίκη ως αστικός προορισμός και η Χαλκιδική λόγω των επιπρόσθετων μέτρων, για αυτό θα στηριχθούν περισσότερο στον τομέα της προβολής.

«Ο ελληνικός τουρισμός προφανώς επλήγη συνολικά αλλά έχουμε και ορισμένα κέρδη τα οποία οφείλουμε να τα κεφαλαιοποιήσουμε ενόψει του 2021. Το πρώτο και βασικό κέρδος είναι ότι η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει τον τουρισμό της φέτος και να τον ανοίξει με ασφάλεια. Το 2021 θα είναι και αυτό ένα δύσκολο έτος, για αυτό οφείλουμε να δουλέψουμε πολύ σκληρά και πιο στοχευμένα», τόνισε ο κ.Φραγκάκης και πρόσθεσε: «Θα έχουμε καμπάνιες που θα τρέχουν όλο το χρόνο. Τον Οκτώβρη τελειώνει η καμπάνια του καλοκαιριού και ξεκινάει η επόμενη, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα. Τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου θα κάνουμε την τρίτη καμπάνια για το branding της χώρας για το καλοκαίρι, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Μάιο».

Εκείνο το οποίο σύμφωνα με τον ΓΓ του ΕΟΤ παραμένει βασικό είναι να “ακούγεται” συνεχώς το brand της Ελλάδας και για το λόγο αυτό ο ΕΟΤ θα δημιουργήσει έναν virtual και digital μηχανισμό για να έχει παρουσία σε όλες τις εκθέσεις και τα δρώμενα που θα γίνονται διαδικτυακά και όπου υπάρχει η δυνατότητα για φυσική παρουσία, θα δίνει το “ παρών”. Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι και τα 17 γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού, τα οποία δούλεψαν πολύ καλά, όπως επεσήμανε ο κ.Φραγκάκης, μέσω κορονοϊού και είναι απολύτα ενεργοποιημένα σε επίπεδο προβολής.

Νικόλ Καζαντζίδου

©Πηγή: amna.gr

Loading