Συνάντηση Στ. Καλαφάτη με Χ. Θεοχάρη: Επί τάπητος το ζήτημα του οδικού τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα

Σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Εσωτερικών(Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκε στο Διοικητήριο με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Στη συζήτηση που είχαν ο κ. Καλαφάτης και ο κ. Θεοχάρης τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα σχετικά με το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. 

«Με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, τον αγαπητό Σταύρο Καλαφάτη, αναλύσαμε ζητήματα σχετικά με το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και ιδιαίτερα τις συνθήκες οι οποίες διαμορφώνονται στην εξαιρετικά σημαντική πύλη της Βόρειας Ελλάδας. Ο κ. Καλαφάτης κι εγώ επιβεβαιώσαμε την κοινή μας δέσμευση να προχωρήσουμε σε απόλυτη σύμπνοια, με συνεχή και στενή συνεργασία των Υπουργείων Τουρισμού και Εσωτερικών, ώστε να ενθαρρύνουμε στο μέγιστο δυνατόν τον εισερχόμενο τουρισμό», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης μετά το πέρας της συνάντησης.

Από την πλευρά του ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε:

«Στόχος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η συνεχής επιτάχυνση των διαδικασιών, για την ασφαλή και, όσο γίνεται ταχύτερη, μετάβαση των επισκεπτών της χώρας μας στους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία της Κυβέρνησης με τους φορείς του Τουρισμού της Μακεδονίας και της Θράκης, για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που προκαλεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία. Και σε αυτόν τον τομέα, η κυβέρνηση επέδειξε τα αντανακλαστικά που χρειαζόταν, θέτοντας, πάνω από όλα, την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών, όσο και των συμπολιτών μας».

Δείτε επίσης: Χ. Θεοχάρης: Το άνοιγμα του τουρισμού δεν εισάγει κίνδυνο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading