Στον Έβρο ο γγ Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος

Με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος μετέβη στον νομό στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Οικονομικών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες από τις κακοκαιρίες της 12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Τριαντόπουλος χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση εργασίας, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της αντιπεριφέρειας αλλά και από την Αθήνα, «…επί ζητημάτων που σχετίζονται για την προώθηση των αποκαταστάσεων και τη στήριξη των πληττόμενων από τις πλημμύρες της προηγούμενης περιόδου…».

Διευκρίνισε ότι συζητήθηκαν ειδικότερα και θέματα που σχετίζονται με την κτηματική υπηρεσία που αφορούν τις πληγείσες αγροτικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής και τη διαδικασία αποζημιώσεων, σημειώνοντας πως «… από την πρώτη στιγμή προσεγγίζουμε τους αγρότες, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις ως επιχειρήσεις και έτσι τις εντάσσουμε στο κανάλι χρηματοδότησης και αποκατάστασης των ζημιών που έχουμε ενεργοποιήσει από τον «Ιανό» και συνεχίζεται και σ’ όλες τις άλλες καταστροφές, σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Δήλωσε ότι το υπουργείο παρακολουθεί από κοντά, μέσω και των εβδομαδιαίων τηλεδιασκέψεων, την εξέλιξη όλων των μέτρων, καθώς και ότι η πρώτη φάση χρηματοδότησης έχει ήδη προχωρήσει και «τώρα επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία αφού ωριμάζουν τα τεχνικά δελτία και οι προτάσεις, για τη δεύτερη φάση χρηματοδότησης».

Από την πλευρά του, ο κ. Πέτροβιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τη συνεργασία που έχουμε με το υπουργείο Οικονομικών, ιδιαιτέρως με τον γγ Οικονομικής Πολιτικής, τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών, με τον κ. Πέτσα δια μέσου του συμβούλου του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος είναι και σήμερα εδώ. Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση… Στόχος είναι αυτή η συνεργασία για την επίλυση των κοινών προβλημάτων που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες από δύο κακοκαιρίες της 12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου, να βρεθούν άμεσα λύσεις, τόσο για τον πρωτογενή τομέα όσο κυρίως όμως για τις υποδομές οι οποίες υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές…».

Δείτε επίσης: Τριαντόπουλος: «Εξετάζονται σενάρια που περιλαμβάνουν στοχευμένες, κλαδικές και φορολογικές παρεμβάσεις»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading