Στο ΥΜΑΘ την Παρασκευή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑΘ) θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την ερχόμενη Παρασκευή (18/10). Τον κ. Βαρθολομαίο θα υποδεχτεί στο Διοικητήριο ο υφυπουργός, Θεόδωρος Καράογλου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το υφυπουργείο, στη συνάντηση που θα ακολουθήσει, ο κ. Καράογλου θα καλωσορίσει στη Βόρεια Ελλάδα τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και θα τον ενημερώσει αναλυτικά για το σύνολο των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει «προκειμένου η Μακεδονία και η Θράκη να επιστρέψουν στο δρόμο της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικής οικονομίας».

Στο Κέντρο Αγιορείτικης Κληρονομιά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην συνέχεια, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης αναμένεται να συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς.

Εκεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ενημερωθεί για το έργο των υπηρεσιών και θα ξεναγηθεί στη μόνιμη έκθεση που υπάρχει στο χώρο, στην οποία αποτυπώνονται οι εργασίες αναστήλωσης, συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών στα Αθωνικά κτίρια.

Δείτε ακόμη: Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη

Loading