Σήμερα το ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ κλείνει… έξι χρόνια

Σαν σήμερα στις 31 Αυγούστου του 2015 το ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ εξέπεμψε σήμα για πρώτη φορά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Το ραδιόφωνο το οποίο το ακούτε στους 104,9 στα FM γράφει την δική του ιστορία και μετράει τα πρώτα του έξι χρόνια ζωής.

Ο πρόεδρος του ΑΠΕ ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης ανέφερε: «Έξι χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΑΠΕ-ΜΠΕ βγήκε στον αέρα και η διαδρομή αυτή, όπως όλες οι διαδρομές, δεν ήταν ομαλή, δίχως αναταράξεις. Ασφαλώς η πανδημία που βιώνουμε ήταν αυτή που ανέτρεψε τα δεδομένα και τους σχεδιασμούς. Παραμένει όμως ο ραδιοφωνικός σταθμός συνώνυμος του κύρους και της ισχύος του ΑΠΕ-ΜΠΕ και είναι μια φωνή που δεν ακούγεται δυνατά μόνο στη Θεσσαλονίκη, την καρδιά της Μακεδονίας, αλλά ταξιδεύει, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

«Το ενδιαφέρον είναι ότι το επόμενο διάστημα βγαίνοντας από την πανδημία -που καταφέραμε να σταθούμε όλοι όρθιοι- θα συνεχίσουμε πιο αισιόδοξα και πιο δυνατά. Το Πρακτορείο θα μπει σε μια φάση πιο δυναμική, το ίδιο και το ραδιόφωνο. Θα προχωρήσουμε στην ψηφιακή εποχή με γοργά βήματα και σύντομα δεν θα έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Θα συνεχίσουμε με την εγκυρότητα τη σφραγίδα της αξιοπιστίας που όλα αυτό τα χρόνια φέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το σημαντικό είναι οι άνθρωποί του. Όχι μόνον όσοι εργάζονται αλλά και οι ακροατές και οι αναγνώστες».

Ο επικεφαλής του Πρακτορείο FM Νίκος Γιώτης ανέφερε ότι: «Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα, εγκυρότητα, αντικειμενικότητα, χωρίς υπερβολές και πάντα με σεβασμό στον πλουραλισμό και την πολυφωνία, δίνοντας βήμα σε όλες τις φωνές».

Τα χρόνια τους πολλά έστειλαν μια σειρά προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης και της δημοσιογραφίας:

Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Τις πιο θερμές, τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για ένα μέσο που προσφέρει πολλά στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, που έχει ανάγκη από ραδιόφωνα, από πρακτορεία, από εφημερίδες, από ενημέρωση, κι αυτόν το ρόλο αυτά τα έξι χρόνια το “ Πρακτορείο FM”, τον εκπληρώνει με επαγγελματισμό, με αρτιότητα και χαιρόμαστε πάρα πολύ γι αυτά τα έξι και για όλα τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας».

Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης ΑΠΘ: «Έξι χρόνια, ένα πρακτορείο μία συχνότητα που εκπέμπει με στόχο την αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα, ένα ραδιόφωνο φιλικό στον ακροατή, πολλές φορές οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων ενδεχομένως ενοχλητικές γι αυτούς που ερωτώνται, γιατί έτσι πρέπει να είναι, χωρίς να χάνεται η ευγένεια και ο σεβασμός στον ερωτηθέντα. Για όλους αυτούς τους λόγους η παρουσία ήταν τέτοια που η συνέχεια στη ραδιοφωνική συχνότητα είναι όχι απλώς αναγκαία, αλλά θα συμβάλλει στη δημοκρατία και τον πλουραλισμό της ενημέρωσης».

Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης: «Εύχομαι να πολλαπλασιαστεί η διάρκεια και να δημιουργεί μια βάση αισθήματος ακριτικής όπως κάνατε μέχρι τώρα και να πλουτίζετε τους ακροατές σας με τις βασικές αρχές που μας κάνει να είμαστε υπερήφανοι γι αυτό που είμαστε. Κι επειδή μέχρι τώρα είτε συμμετέχοντας μου κάνατε την τιμή να δώσω ορισμένες συνεντεύξεις, είτε ακούγοντας άλλους ανθρώπους να μιλούν σε σας, υπάρχει και μιλώ για εσάς μια ευγένεια, καλοσύνη και σοφία στην αντιμετώπιση των ανθρώπων με τους όποιους συνομιλείτε και αυτό και να θέλετε να το εγκαταλείψετε δεν μπορείτε γιατί είναι θέμα χαρακτήρα και ποιότητας και εύχομαι αυτό να μην σταματήσει ποτέ».

Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος – πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ: «Εύχομαι τα έξι χρόνια να γίνουν 106 και γιατί όχι και 206 για το ραδιόφωνο. Εύχομαι επίσης σε εσάς και σε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να ενημερώνετε σωστά και αντικειμενικά τους ανθρώπους που σας παρακολουθούν, για το καλό της ενημέρωσης και της κοινωνίας γενικότερα. Εύχομαι να συνεχίσετε αυτήν την καλή ενημέρωση που είχατε και έχετε ως τώρα». 

Δείτε επίσης: ΕΟΔΥ: 3628 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 22 νεκροί – 344 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή
που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading